Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Hogyan készül a fagyasztott...

Hogyan készül a fagyasztott panírozott hagymakarika?

Figyelt kérdés
Szóval nekem az a furcsa, hogy mindegyik ugyanolyan (vagy majdnem ugyanolyan) átmérőjű, holott a hagymák szeletelése során logikusan eltérő átmérőjű karikákat kellene kapni.
júl. 5. 17:40
 1/7 anonim ***** válasza:
61%

Hát nem hagymakarikákból...

Valami hagymás massza panírban. Kb mint az ilyen olcsóbb panírozott csirkemell vagy halrúd. Tartalmaz valamennyit, de nem 100 százalékban abból készült.

júl. 5. 18:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
91%

Tessék, egy ilyen fagyos hagymakarika összetétele:


"Összetevők

Vöröshagyma (40%), Panírmorzsa [búzaliszt, ivóvíz, élesztő, étkezési só, színezékek (paprika kivonat, karotin)], Ivóvíz, Burgonyapehely [burgonya, emulgeálószer (zsírsavak mono- és digliceridjei), antioxidáns (rozmaring kivonat, citromsav), stabilizátor (dinátrium-pirofoszfát)], Növényi olajok (napraforgó, repce), Búzaliszt, Fűszerkeverék [szárított burgonya, búzaliszt, növényi rost, kristálycukor, étkezési só, sűrítő anyag (metilcellulóz), szárított zöldségek (vöröshagyma, sárgarépa)], Módosított keményítő, Étkezési só, Kristálycukor"

júl. 5. 18:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
32%
A hagymák szeletelése során természetesen különbözö méretü karikák keletkeznek, ezeket nagyság szerint szortírozzák ezért kerül egy-egy csomagba kb ugyanolyan méret
júl. 5. 18:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
79%
2-es írja jól, azért egyformák mert darált hagymából van amit felütnek lisszttel meg más dolgokkal
júl. 5. 18:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
88%

Ahol anno dolgoztam diákként nyári szünetben ott az étteremben a hagyma nagyobb karikáit kisütötték hagymakarikának, a végeit pedig be a darálóba és ment pörkölt alapnak stb.


A bolti pedig hagymapépből készül legtöbb esetben.


Ahogy a chips-et is itthon nem leszeletelgetem, hanem pépesre töröm, mint a krumplipürét és készítettem egy sablonnyomó formát. A megformázott egyforma sablon masszát pedig kisütöm sütőben megfelelő rácson, hőfokon.

(Magamnak kísérleteztem ki a tökéleteset, mert szeretem, de a bolti tartósítószeresekre allergiás vagyok. Pár falat után viszket az orrom tőlük...)


A chips-eknél is a legtöbb masszából készül. Jobb az eredmény és kinézetre is jobb, roppanós, egyenletesen átsült avagy szárított.

S minden kisebb krumpli is feldolgozásra kerül, nincs pazarlás.


Gondolom hasonló a helyzet a hagymakarika témájában is.

júl. 5. 20:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
91%

Nem is csak hagyma nyilván.

Gép nyomja ki és panírozza,süti.

júl. 6. 08:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat mindenkinek!
júl. 6. 10:00

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!