Hogyan készül a fagyasztott panírozott hagymakarika?





Hát nem hagymakarikákból...
Valami hagymás massza panírban. Kb mint az ilyen olcsóbb panírozott csirkemell vagy halrúd. Tartalmaz valamennyit, de nem 100 százalékban abból készült.





Tessék, egy ilyen fagyos hagymakarika összetétele:
"Összetevők
Vöröshagyma (40%), Panírmorzsa [búzaliszt, ivóvíz, élesztő, étkezési só, színezékek (paprika kivonat, karotin)], Ivóvíz, Burgonyapehely [burgonya, emulgeálószer (zsírsavak mono- és digliceridjei), antioxidáns (rozmaring kivonat, citromsav), stabilizátor (dinátrium-pirofoszfát)], Növényi olajok (napraforgó, repce), Búzaliszt, Fűszerkeverék [szárított burgonya, búzaliszt, növényi rost, kristálycukor, étkezési só, sűrítő anyag (metilcellulóz), szárított zöldségek (vöröshagyma, sárgarépa)], Módosított keményítő, Étkezési só, Kristálycukor"















Ahol anno dolgoztam diákként nyári szünetben ott az étteremben a hagyma nagyobb karikáit kisütötték hagymakarikának, a végeit pedig be a darálóba és ment pörkölt alapnak stb.
A bolti pedig hagymapépből készül legtöbb esetben.
Ahogy a chips-et is itthon nem leszeletelgetem, hanem pépesre töröm, mint a krumplipürét és készítettem egy sablonnyomó formát. A megformázott egyforma sablon masszát pedig kisütöm sütőben megfelelő rácson, hőfokon.
(Magamnak kísérleteztem ki a tökéleteset, mert szeretem, de a bolti tartósítószeresekre allergiás vagyok. Pár falat után viszket az orrom tőlük...)
A chips-eknél is a legtöbb masszából készül. Jobb az eredmény és kinézetre is jobb, roppanós, egyenletesen átsült avagy szárított.
S minden kisebb krumpli is feldolgozásra kerül, nincs pazarlás.
Gondolom hasonló a helyzet a hagymakarika témájában is.





Nem is csak hagyma nyilván.
Gép nyomja ki és panírozza,süti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!