Háziasszonyok! Háziférfiak! Mire van nagyobb igény/kereslet? Bio-t megközelítő (azaz HÁZTÁJI, őstermelői, kiváló minőségű) gyümölcsökre/zöldségekre,azokból készült termékekre, vagy (felütés után látszó, nagyüzemitől) jobb minőségű tojásokra? Húsokra?
Nem véletlenül tapasztalt nőknek és férfiaknak íródott ki ez a kiírás, mert sokan el sem tudják elképzelni, hogy igenis _látszik_ a különbség (például felütés után) a nagyüzemi és a háztáji, kiváló minőségű, minősítés nélkül is a bio szintjét hozó tojások között.
Hasonló igaz a húsok minőségi különbségeire, illetve zöldségekből, gyümölcsökből készült adott termékekre is!
Ezen hölgyektől és férfiaktól kérdem, hogy ma mire van nagyobb szükség/igény (azon embereknél, akik hajlandóak megfizetni a jobb minőség miatti felárat), a fent körülírt tojásokra és húsokra, vagy inkább zöldségekre/gyümölcsökre és az azokból készült termékekre?




válasza:Volt a BBC-n egy teszt. A tévévések egy csomó zöldséget és gyümölcsött összeszedtek, és kirakták egy asztalra a bolt elé. Azt írták mellé, hogy frissen szedett, falusi termesztőktől.
És az embereket kérdezték, mi a véleményük (kóstolás után). Mindnek fülig ért a szája, hkgy ez mennyivel jobb.
Borbás Marcsi mindig győzköd, hogy kistermelőtől, kézműves műhelyektől vásároljunk.
Oké. Miből? Ha a bolti 100 pénz, hasonló kisüzemi 600.




válasza:



válasza:



válasza:A változatos étrendhez mindegyikre szükség lenne, de számomra inkább a bio zöldségre és gyümölcsre lenne nagyobb szükség, mert ezekből többet fogyasztok, mint húskészítményekből.
Az állati eredetű termékek előállítása jóval macerásabb, mert vágás, feldolgozás, csomagolás, tárolás, hulladékelhelyezés, stb.
Zöldség, gyümölcs ha megérett, esetleg egy mosás a szedést követően és már mehet is a piacra (ha feldolgozni, tárolni is kell, akkor az már megint csak macerásabb).
(Az egészséges élelem, akár mi is legyen az, a talajjal kezdődik. Kivétel lehet a halak kategóriája, mert ott meg a vízminőség a döntő, de sajos ezt a kiváló, ősi magyar élelemforrást már el is engedhetjük, mert ~100-200 év alatt sikerült teljesen tönkretenni a környezetünket. Mo-on és a világ nagy részén, nagyon kevés bio élelmet állítanak elő, mert minden termelő a mennyiséget hajszolja és nem a minőséget. A mennyiségért adják a szép új gépeket, traktort, kombájnt, permetezőt, üzemcsarnokot, hűtőházat, vágóhidat, stb és nem a minőségért. Plusz a fogyasztók is árérzékenyek és inkább többet akarnak enni, mint finomakat.)




válasza:



válasza:



válasza:



válasza:



válasza:8
A bio fanatikusok figyelmébe ajánlom, hogy kérjenek meg valakit, teszteltessen velük bio és nem bio terméket: próbálják meg eltalalni, melyik bio és melyik nem. (Ez nem fog nekik sikerülni)




válasza:Szerintem tojásra és húsokra. Valahogy az problémásabbnak tűnik nekem. Egy zöldségtől, gyümölcstől nem igazán lesz bajod, meg gondolom, a zöldséget, gyümölcsöt nem szokták antibiotikummal kezelni.
A hús nagyon kényes és a tojás is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!




