Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Van itt még olyan, aki annak...

Van itt még olyan, aki annak idején normális kajákat evett?!

Figyelt kérdés

Ettél valaha zsíros kenyeret, cukros-vizeset, lekvárosat vaj nélkül? Aprítottál forralt tejbe kiflikarikákat reggelire, vacsorára?

Ebédeltél már paprikás krumplit, kemény tarhonyát, főzeléket feltét nélkül sima zöldséges vagy tojásleves után?

Tudod milyen héjában sült krumplit enni lilahagymával szalonnával, töpörtyűvel, ismered a fokhagymás pirítós ízét?

Készül a vacsora és megbeszélitek kivel mi történt aznap. Mikor lesz a disznóvágás, hány tojás lett ma, mennyi még a takarmány.

okt. 29. 19:35
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
90%

No és te ettél még varjúlevest, aranyom?

Mint nagyanyám a háború alatt az árvaházban, mikor mindkét szülője meghalt, az épület fele meg le volt bombázva és a hullákból (is) lakmározó varjakat szedték össze megfőzni.

Ez volt az igazán kemény élet!

okt. 30. 18:27
 22/31 anonim ***** válasza:
15%
Majd fognak, ha ideér a háború. Még egymást is megfogják enni, mint a kannibálok.
okt. 30. 18:41
 23/31 anonim ***** válasza:
87%

Szerintem ez azt hiszi, hogy ezzel ő milyen kemeny. Atyaian lenéz es kioktat minket, akik ne adj'Isten zöldfűszeres cukkinit eszünk rizzsel vacsorára. Nem tudom milyen körúlmények között éltél kérdező, de ez se nem normális se nem vagány. Ha ilyeneket eszel még es nem vagy rákényszerülve. Éhen meddig bírod? Fűtetlen házban hideg vízzel meddig bírod? Tízkor elvették a villanyt. Azt meddig bírnád? Nekem az az elet nem hiányzik egyáltalán és nem valamiféle erényként tekintek rá.

Az erdélyi voltam.

okt. 30. 20:01
 24/31 anonim ***** válasza:
74%
Mi olyan szegények voltunk, hogy sarat ettünk reggelire, ha volt sár.
okt. 30. 20:55
 25/31 Dorian Gray ***** válasza:
100%

@15

"a cukros kenyér vagy mi az gusztustalanul hangzik", hogy fokozzam neked, ez az étel két módon is működik, a

1: zsíros változat cukorral megszórva.

2: még az előzőhöz képes is nyomorúságosabb módon, mert még zsír sincs..csak vízbe belemártva lapjával kicsit, nem eláztatva azért, csak éppen annyira, hogy megtapadjon a cukor amikor megszórod vele, vagy belenyomod a kenyeret..Rettenet.

Utóbbit életemben 1x kóstoltam valamikor 8-9 évesen, mert nagyanyám szerint, finomság....hát nem..

okt. 31. 00:13
 26/31 anonim ***** válasza:
44%

Jelen! :)

Èn mèg normális kaját eszek! Anyukám a jól megszokott régi ízeket főzi. Nem szeretem a gyorséttermi kajákat vagy a rendelèst...

okt. 31. 12:06
 27/31 anonim ***** válasza:
100%
26, hány évesnek tetszik lenni?
okt. 31. 19:11
 28/31 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ettem ilyen kajákat.

Azért, mert szegények voltunk, félárván nőttem fel!

Soha többet nem akarom azt átélni!

nov. 1. 11:50
 29/31 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos ettem ilyen ételeket. Anyukám egyedül nevelt fel 7 gyereket.

Rengeteget tanulok és dolgozok, hogy a gyerekeimnek ne kelljen sütemény helyett cukros kenyeret enniük.

Nem értem, hogy miért kell " normális kajának" nevezni azokat az ételeket, amik a mélyszegénységet szimbolizálják.

nov. 1. 13:48
 30/31 anonim ***** válasza:

Normális? xdddd

A zsírós kenyér meg a cukros? Ha cukros akarsz lenni végülis....

nov. 13. 08:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!