Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Hová lett a Mizo rudi?

Hová lett a Mizo rudi?

Figyelt kérdés

Skandalum!!

Pár évvel ezelőtt megnéztem a túró rudik összetevőit. Lehet, hogy hiba volt. Mindent tartalmaztak, csak túrót és rudit nem. A sajátmárkás termékek többsége nem is túróból van, hanem növényi zsírból. Ami véletlenül túróból van, abban is a legbővebb összetevő a tejalvadék. A külső réteg pedig sosem csoki, hanem csak bevonómassza. Az eredetinek mondott piros pöttyös sem kivétel.

Két kivétel mégis van. Az egyik a Cserpes rudi, a másik a Mizó terméke, ami valódi csokiból van. Korábban széles körben hozzá lehetett ezekhez jutni. Aztán megszüntette a Mizó rudi forgalmazását az Aldi. El kellett érte menni a konkurenciához. Most legutóbb már ott sem volt. Még az ismerős eladók sem tudtak szerezni nekem. Ma az Auchanban és a Spárban sem volt. Csarpes rudi még lett volna, de abból 1db kerül 220-250Ft-ba. Ha minden nap megeszek belőle 1-et, akkor többe van egy hónapban, mint amit kenyérre költök. És amúgy is a mizó volt a jobb.

Tehát 2026 Magyarországán nem lehet valódi összetevőkből készült túró rudit kapni. Pedig mi vagyunk a túró rudi hazája. Ugyan a szovjetúnióból származik az eredete, de nálunk vált ismertté és szeretetté.

Kinek mit intézett a kormánya? Nekem ezt.

Skandalum!

febr. 3. 23:03
 1/9 anonim ***** válasza:
93%
Most hogy mondod, nem is emlékszem, mikor láttam-ettem Mizo rudit, pedig régen szerettem. A cserpest utálom, szar. Csodálom, hogy túró van benne, a Cserpes faszi azzal dicsekedett, hogy a híres túrós táskájukban nem túró volt, hanem valami tejsavó vagy mi a tököm, úgy gazdagodott meg. Gratula...
febr. 4. 01:32
 2/9 anonim válasza:
92%
Én pár napja ettem Mizo rudit, igaz nem a simát hanem valami cappuccino izesitesüt, de Coop-ban vettem.
febr. 4. 04:55
 3/9 anonim ***** válasza:
91%
Az a gond hogy sokan gyártjak jót és rosszat és egyre kevesebben veszik.
febr. 4. 08:10
 4/9 anonim ***** válasza:
93%
Én a cukormenteset vettem belőle de most utóbbi időben két helyről sem tudok rendelni,mert nincsen.
febr. 4. 08:35
 5/9 anonim ***** válasza:
82%
Én a hétvégén még láttam a Sparban. Amúgy tényleg a Mizo a legjobb, bár régen a Pöttyöst is szerettem, meg most is szeretem, csak az ára elérte azt a szintet, hogy szájhúzva se veszem meg (leértékelve is 1000 Ft felett van a 6-os pakk). Pedig nem csökkent az áfája? Lehet, de a boltok lenyelik, ahogy kb mindennek.
febr. 4. 09:38
 6/9 anonim válasza:
92%
A Mizóban dolgozom, tudtommal még gyártják a túró rudit, Bácsbokodon van az üzem. A Coop-ban gyártottat is nálunk gyártják, ha más nem, kóstold meg azt. Nyilván más recept alapján megy, de maga a töltelék ugyanúgy túró. És nálunk tejből készül.
febr. 4. 17:57
 7/9 anonim ***** válasza:
58%
Megettem.
febr. 4. 21:11
 8/9 anonim ***** válasza:
Mondjuk pont a Mizot felhozni jó példaként, ami egy színvonalban van a Nestlé termékeivel, az durva. Ugyanolyan műrudi az egész, mint a többi, csak megmarketingelik.
febr. 6. 03:37
 9/9 A kérdező kommentje:

Hát én nem érzem azt a nagy marketinget

Elovastam rajta azösszetevőket: Nem írt tejsavót, vagy csak utolsó helyen. Nem írt növényi zsírt. Tehéntúrót viszont írt, magas százalékban. Nem étbevpnót írt, hanem étcsokit.

És nekem izlett.

febr. 7. 14:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!