Hová lett a Mizo rudi?
Skandalum!!
Pár évvel ezelőtt megnéztem a túró rudik összetevőit. Lehet, hogy hiba volt. Mindent tartalmaztak, csak túrót és rudit nem. A sajátmárkás termékek többsége nem is túróból van, hanem növényi zsírból. Ami véletlenül túróból van, abban is a legbővebb összetevő a tejalvadék. A külső réteg pedig sosem csoki, hanem csak bevonómassza. Az eredetinek mondott piros pöttyös sem kivétel.
Két kivétel mégis van. Az egyik a Cserpes rudi, a másik a Mizó terméke, ami valódi csokiból van. Korábban széles körben hozzá lehetett ezekhez jutni. Aztán megszüntette a Mizó rudi forgalmazását az Aldi. El kellett érte menni a konkurenciához. Most legutóbb már ott sem volt. Még az ismerős eladók sem tudtak szerezni nekem. Ma az Auchanban és a Spárban sem volt. Csarpes rudi még lett volna, de abból 1db kerül 220-250Ft-ba. Ha minden nap megeszek belőle 1-et, akkor többe van egy hónapban, mint amit kenyérre költök. És amúgy is a mizó volt a jobb.
Tehát 2026 Magyarországán nem lehet valódi összetevőkből készült túró rudit kapni. Pedig mi vagyunk a túró rudi hazája. Ugyan a szovjetúnióból származik az eredete, de nálunk vált ismertté és szeretetté.
Kinek mit intézett a kormánya? Nekem ezt.
Skandalum!

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:

válasza:Hát én nem érzem azt a nagy marketinget
Elovastam rajta azösszetevőket: Nem írt tejsavót, vagy csak utolsó helyen. Nem írt növényi zsírt. Tehéntúrót viszont írt, magas százalékban. Nem étbevpnót írt, hanem étcsokit.
És nekem izlett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!