Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért maradt meg a TV-paprika...

Miért maradt meg a TV-paprika elnevezés?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy régen a zöldségesek kis tábláin nem fért volna el, hogy "töltenivaló", de egy ideje ez már nem probléma... Ráadásul szerintem már akkor is necces volt, hogy erre való, arra való, majd én eldöntöm. Látható volt, hogy vastagok, nem kellett erre külön felhívni a figyelmet. Biztos van rendes fajtája is. De ha nincs, vagy senkit nem érdekel, akkor is ki lehetne írni pl. a reklámújságokban, hogy "töltenivaló". Pl. a sajtoknál sem írják, hogy reszelnivaló (RV-), és a paprikát is fel lehet használni sok máshoz is.

ápr. 21. 08:32
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
24%

És ez a növény fajta neve, pont mint a kovászolni való uborka, vagy a szilva ami lekvárba jó.

A sajt nem növény, annak általában a tájegység a vagy a felhasznált anyagok vagy eljárás után származik a neve, mint a bornak.

ápr. 21. 08:42
 2/15 anonim ***** válasza:
24%

A főzni való krumplit is kisütheted olajban, csak jó sz@r lesz, kásás, meg szét fog esni.

A takarmány kukoricát is meg lehet főzni, az is pocsék.

A TV paprikát is rákarikázhatod a májkrémes kenyérre, de nem lesz olyan harsogóan ropogós mint a salátának való.

ápr. 21. 08:47
 3/15 A kérdező kommentje:
OK, a példák talán sántítottak, de akkor is marad az alapkérdés, a "TV".
ápr. 21. 09:34
 4/15 anonim ***** válasza:
13%
Van baj. 😆
ápr. 21. 10:04
 5/15 anonim ***** válasza:
17%

De szerinted a táblán lévő hely miatt létezik rövidítés? :D

Ide írhatsz bármennyi karaktert, mégis a rövid "OK"-t és "Pl."-t választod, pedig lenne hely kiírni is. :)

ápr. 21. 10:04
 6/15 A kérdező kommentje:
Akkor pl. a főznivaló burgonya miért nem FV? Vagy a kovászolnivaló uborka (több szótag) lehetne KV-uborka... Az én rövidítéseimre hivatkozni pedig nevetséges, nem általában ezekkel van bajom. #4 te beszélsz, aki érvek helyett csak ennyit tudsz kinyögni?
ápr. 21. 11:07
 7/15 anonim ***** válasza:
18%

"Az én rövidítéseimre hivatkozni pedig nevetséges, nem általában ezekkel van bajom."

De akkor szerinted így kéne működnie a világnak, vagy mi? Ami SZERINTED problémás rövidítés, azt ne használjuk, ami pedig SZERINTED jó rövidítés, azt használjuk? :D Nem így működik.

ápr. 21. 11:21
 8/15 anonim ***** válasza:
87%

Mivel az emberek 99 %-a szereti a rövidítéseket, tudja, mit jelentenek, ezért senkit nem érdekel, hogy SZERINTED fölösleges.

Egyébként nem ártana végiggondolni a mindennapjaidat, hogy hány rövidítést használsz, aminek semmivel sincs több értelme, mint ennek.

ápr. 21. 11:24
 9/15 anonim ***** válasza:
84%
Azért, mert mozaik szó. Pont úgy, mint a MÁV, Mahart, SZTK, Zrt, AAC, CD, DVD stb.
ápr. 21. 11:28
 10/15 anonim ***** válasza:
0%
A Máv eredetileg valóban mozaikszó, de közben köznevesült.
ápr. 21. 12:25
1 2

További kérdések:

Milyen nasikat esznek laktóz/glutén érzékenyek?

Film/sorozatnézés közben mindig is szerettem nassolni kicsit, ezt azt enni pár falatot, például kréker vagy nápolyi, egy kis joghurt stb. Ki mit eszik "csak úgy", akiknek így oda kell figyelniük erre?

Miért nem fogyasztanak az emberek napraforgó olaj helyett inkább repceolajat?

Sokkal egészségesebb, és csak minimálisan drágább. A másik, hogy miért nem árulják több helyen? A legtöbb multinál nem is lehet kapni, csak napraforgó olajat, meg oliva olajat méregdrágán. A kettő között semmi nincs árban, sem egészségességben. Nyilván tudom hogy...

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!