Miért maradt meg a TV-paprika elnevezés?
Figyelt kérdés
Tudom, hogy régen a zöldségesek kis tábláin nem fért volna el, hogy "töltenivaló", de egy ideje ez már nem probléma... Ráadásul szerintem már akkor is necces volt, hogy erre való, arra való, majd én eldöntöm. Látható volt, hogy vastagok, nem kellett erre külön felhívni a figyelmet. Biztos van rendes fajtája is. De ha nincs, vagy senkit nem érdekel, akkor is ki lehetne írni pl. a reklámújságokban, hogy "töltenivaló". Pl. a sajtoknál sem írják, hogy reszelnivaló (RV-), és a paprikát is fel lehet használni sok máshoz is.ápr. 21. 08:32
11/15 A kérdező kommentje:
Rendben, kár ezen kiakadni. Csak úgy néz ki így, mintha a TV-hez lenne köze. Köszönöm az eddigi válaszokat.
ápr. 21. 15:18
12/15 anonim 

válasza:

válasza:Itt egyedül te akadtál ki, hogy nem a te ízlésed szerint alakul a különböző rövidítések használata. :D
13/15 anonim 

válasza:

válasza:Akinek kicsit is van fogalma a témáról, annak NEM a TV (készülék) jut eszébe.
14/15 Justinianus 

válasza:

válasza:Hogy könnyebb legyen egy főzőcsatornát elnevezni. :)
15/15 anonim 

válasza:

válasza:Ez a kifejezés ne megmaradt, hanem viszonylag újabban jött be írott formában.
Persze az elvezés megvolt régen is, csak akkoriban a viszonylag szűkös választék miatt sem címkézték fel az árukínálatot.
Oda ment a vevő a pulthoz, és a látvány alapján eldöntötte, hogy a paprika megfelel-e az igényinek.
A TV paprika felirat akkor kezdett rohamos ütemben terjedni, amikor hirtelen tucatnyi különböző paprika is elérhető lett a piacokon, üzletekben.
Kaliforniai, pritamin, stb... a TV egy a sok közül.
Régen kb az volt a fontos információ, hogy "csípős", "nagyon csípős", az a vevőre volt bízva mire használja.
További kérdések:
Burger king-ben mit jelent a "Drive-thru"?
(Applikációban)
Létezik alacsony sótartalmú (mondjuk < 1g/100g) toast kenyér?
Spar, Lidl, Aldi, Prima jöhet szóba.
Lehet panellakásban beltérben gombát termeszteni?
Olyan kis zsákosat.
Milyen íze van a Fallout 76os Pringlesnek?
Igen, van rajta összetevõ lista, de nem lettem bölcsebb, megkóstolva sem.
Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!