Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Szervusztok! Feltételezem,...

Herr Brumy kérdése:

Szervusztok! Feltételezem, sokaknak van itt tapasztalata kenyérsütő gépekkel (Panasonic SD-YR2540HXD - a cél). Mit tanácsolnátok egy kezdőnek az első időszakban?

Figyelt kérdés

jún. 3. 20:05
 1/8 anonim ***** válasza:
81%
Alapreceptet finomítgasd, míg jó nem lesz az eredmény, mindegy milyen márka,az egyszerű szerkezet a legjobb. 1 lapátos elég 3 fős háztartásra simán
jún. 3. 23:10
 2/8 anonim ***** válasza:

Sokan megveszik aztán pár használat után porosodik.

Tapasztalt ki és hasznald

jún. 4. 08:45
 3/8 anonim ***** válasza:
Ahogy a 2-es írja. Én is megvettem, kísérletezgettem vele aztán lepi a por. Meg akiket ismerek és van nekik azoknál is. No de legyél te a kivétel, hajrá!
jún. 4. 09:41
 4/8 anonim ***** válasza:

Nekem nem ízlett a kenyér amit sütöttem benne. Pici is mindennap mennie kellett. Az illat amikor süti az nagyon gusztusos de hiába finomítottam a receptet a tészta mindig gumis volt sose volt levegős és könnyű.

Ami nekünk bevált az Aldiban lehet kapni mindenféle kenyérlisztet - magos meg stb. színes teteje van / volt a papírcsomagolásnak. Na azzal sütöttem jó kenyereket hagyományos olcsó liszttel nem lehet BL 80-as kenyérliszttel is tisztességes kenyér volt.

Szóval speckó liszt kellett de mire erre rájöttem a gyerekem kiejtette a kezéből a keverőtálját és behorpadt -durván- onnantól nem forgott a lapát benne dobhattam ki.

1 évig volt meg az elején folyamat dobtuk ki a kenyereket amiket sütött mert ehetetlen volt - követtük a receptet- a végefelé volt pár finom.

Nem érte meg kb. 15 éve volt azóta se ettem olyan sz.r kenyeret amilyet az sütött. És nem vettem utána másik kenyérsütőgépet -Philips volt amúgy-

jún. 4. 14:03
 5/8 anonim ***** válasza:

Több mint 20éve sütöm. Kicsit másabb mint a bolti, de jó. Amit a gépben sütsz, az nekünk se jött annyira be, de nagyon sokáig ettük. Meg lehet szokni. Viszont!!! Mióta csak dagasztok benne, és tűzhelyben sül, nah, ez isteni. Próbáld ki.

1/3-kenyérliszt, 1/3-d sima, 1/3-ad rétes. Két három blugyblugy olaj, só ízlés szerint, és fél deci tej. Budafoki élesztőnek a harmada. Ha megkelt, átgyúrod, beteszed a sütőbe, ott fél óra kelesztés, majd 200fokon 45perc sütés, alufóliával letakarva. Utána 10-20percig, amíg a színe jó lesz. Jó kenyeret lehet sütni a vitamill sokmagosból(1/3-d), vagy a celli malom lisztjéből is, csak ezek qva drágák.

jún. 4. 14:36
 6/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszotokat! én is tartok tőle, az ezekben készülő kenyér más, mint a "régi békebeli", sajnos nálam nem választás kérdése. Idős, gyakorlatilag mozgáskorlátozott ember vagyok - és imádom a frissen sült kenyeret :). Elérhető közelségemben nincsen pékség, ez egyfajta kényszermegoldás lehet - reménykedjünk és kísérletezzünk.
jún. 5. 04:16
 7/8 anonim ***** válasza:

"Idős, gyakorlatilag mozgáskorlátozott ember vagyok - és imádom a frissen sült kenyeret :)"

Ha ez a helyzet, akkor a én a következőt javaslom. Ne feccolj 80 ezer forintot egy kenyérsütő-gépbe, mert a 20-30 ezer közöttiek is éppen ugyanazt tudják. Én úgy sütöm a kenyeret évtizedek óta, hogy a legolcsóbb vagy akciós kenyérsütő géppel kidagasztom (8-as program volt eddig mindegyiken, bármilyen márka volt), és kivajazott kerámia formába áttéve kelesztem és a sütőben sütöm. Lent linkeltem kenyérsütő gépet is, kerámia formát is. Bőven marad a 80 ezerből, ha mind a kettőt megveszed. Az én családom is imádja a friss kenyeret.

(Nálunk a maradék krumlipüré nemzeti kincs, mert hűtőztetem, vagy lefagyasztom a következő kenyérsütéshez. Olyan kenyérreceptet válassz, vagy kísérletezz ki, amiben van krumpli is és kefír is, meg néhány deka vaj. Ezek a legízletesebb kenyerek. De akár én is tudok javasolni receptet.)

[link]

[link]

jún. 5. 10:11
 8/8 anonim ***** válasza:
Mi a Covid alatt vettük (mármint 2020-ban), Tefal, 2 lapátos. Azóta is rendszeresen használom, a hozzá kapott receptkönyv alap fehér kenyerét sütöm (Celli Malom kenyérlisztjét használom).
jún. 5. 13:59

Kapcsolódó kérdések:

Milyen kenyérsütőgépet vegyünk? Nektek milyen vált be?

Főként teljes kiörlésű kenyeret sütnénk. Milyen adottságokat kell figyelembe venni otthoni kenyérsütéssel kapcsolatban?

Mi miatt nem sülhetett meg a kenyér a kenyérsütőgépben?

Tegnap vettem egy kenyérsütőgépet Dyras BM-8111 típust. Nem vagyok nem sütő ez tény(férfi).Chatgp alapján álltam neki,de darabos a tészta,40 perc múlva le is jár a 3 órás program,de látszik rajta totál nyers. Menet közbe pár evőkanál langyos vizet adtam hozzá,de nem...

Kenyérsütőgépben köleslisztből lehet jó kenyeret sütni?

Aki próbálta már, kérem, írjon tapasztalatot. Köszi!

Véleményeket szeretnék kérni erről a fajta kenyérsütőről. Link a kifejtésben. Érdemes ezt megvenni? Nem nagyon van róla bővebb leírás.

Ezt nézegetem, és látom, hogy nincs hozzá receptkönyv, én meg életemben nem használtam kenyérsütőt.Más kenyérsütőkhöz való receptekben meg itt az oldalon is olvasom, hogy x mennyiségű olaj vagy vaj is kell bele. A kenyérhez nem csak liszt, víz és élesztő szükséges?Előre is köszönöm a segítséget.

Mi az az üvegbúzadara és hol lehet kapni?

A napokban vettünk egy kenyérsütő gépet és a receptek között szinte mindenhol ott van az üvegbúzadara. Nem találok a neten szinte semmit erről. Hátha tudtok sgíteni.

Minden jog fenntartva © 2026, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!