Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mi a különbség a virsli, a...

Mi a különbség a virsli, a krinolin és a szafaládé között?

Figyelt kérdés
2013. aug. 23. 16:40
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
76%

[link]


2010-01-15 16:12 Privát üzenet


Hasznos számodra ez a válasz?



2. Krinolin


Legalább 32 mm átmérőjű, természetes, vagy műbélbe töltött húspépet tartalmazó, főzéssel hőkezelt, füstölt, (vízgőzzáró műbélbe töltött termék esetén) nem füstölt, vagy füst ízesítésű készítmény. A hústartalom a késztermékre vonatkoztatva legalább 40%.


2.1. Minőségi jellemzők


a) Kémiai jellemzők

Fehérjetartalom legalább 10,0% (m/m)

Víztartalom legfeljebb 71,0% (m/m)

Zsírtartalom legfeljebb 23,0% (m/m)

Nátrium-klorid-tartalom legfeljebb 2,5% (m/m)


b) Érzékszervi jellemzők

Alak, méret: Egyenletes vastagságú, az átmérő legalább 32 mm.

Burkolat: A burkolat ép, sima, tiszta, alatta és a végeknél 10 mm-nél nagyobb folyadék-, lég- és zsírzsák nincs. Természetes bél felhasználása esetén a faggyúerezet a felület 15%-ánál nagyobb területen nem látható.

Állomány, szerkezet, metszéslap: Állománya rugalmas. A metszéslap homogén állományú, 5 mm-nél nagyobb légüreg nem, legfeljebb csak néhány kisebb látható. Nem tartalmaz 3 mm-nél nagyobb ín- és kötőszöveti hártyadarabot, legfeljebb néhány 1-2 mm-es méretűt tartalmazhat. Első harapás után se nem puha, se nem kemény, jól összeáll, rágási maradék nincs.

Szín, íz, illat: A metszéslap egyenletes világos rózsaszínű. A fűszereloszlás egyenletes. A főtt húspép íze mellett bors-, fokhagyma- és fűszerpaprikaíz érezhető, de idegen és mellékízek nem érezhetők. Kellemesen, enyhén sós ízű. Illatában a főtt húspép, a bors, a fokhagyma és a fűszerpaprika illata érezhető, idegen szagok nem érezhetők. Füstölt termékek esetében ízében és illatában a füst érezhető


szafaládé



1. Húspépből készült hentesáru, amely a virslihez hasonló összetételű, de annál vastagabb, fekete borssal, gyömbérrel, paprikával és fokhagymával fűszerezett, bélbe töltött, általában párban árusított húsipari termék.


A minőségi szafaládét a virslihez hasonlóan főleg marhahúsból készítik, de fűszerezésük és vastagságuk különböző. A szafaládé is másodosztályú húspépből készül, mint a krinolin. A gyerek nagyon szerei a főtt szafaládét mustárral

Pépes élelmiszer-ipari termék, amely ehhez a virslinél vastagabb hentesáruhoz hasonlít, de összetételéről csak a csomagoláson feltüntetett tájékoztató ad információt.


A szafaládéban egyre kevesebb minőségi hús található. Már van olyan szafaládé, amit többnyire szójából készítenek különféle ízesítők és színezékek felhasználásával

2013. aug. 23. 16:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
52%
Manapság már csak az alakjukban eltérőek, ami bennük van, az valami iszonyatos kuszma.
2013. aug. 23. 17:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 A kérdező kommentje:

hú, #1-es, te aztán komplett előadást tartottál részletekre lebontva! :D Ez alapján mellékesen mi a foglalkozásod/végzettséged?

#2-esnek is köszönöm! Egyszerű, tömör, érthető válasz!

Mindkettőtöknek köszönöm szépen a válaszokat!

2013. aug. 23. 18:08
 4/12 anonim ***** válasza:
18%

ja, az első bemásolta, amit más kikeresett. nagy cucc így "előadást " tartani.

Az igazság pedig az, hogy saját magad is kikereshetted volna, és akkor nem okít ki ilymódon a szuperokos...

2013. aug. 23. 18:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
0%
De akkor is meg tudod, hogy semmi különbség közöttük, ha vásárolsz egyikből is, másikból is, harmadikból is. Rájössz, ízre, összetételre semmi különbség (márha lehet íznek nevezni azt a valamit, ami bennük van) formájuk, alakjuk, méretük más, és a nevük.
2013. aug. 24. 09:11
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
A mócsingok nagyságában térnek el.
2013. aug. 31. 13:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:

A virsliben nincs mócsing, sem a kérdezett többi termékben sem.

ne keverd a lecsókolbásszal, amiben viszont előírás némi bőrke, amit esetleg mócsingnak hiszel.

2013. aug. 31. 17:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
0%

Már elnézést, de a virsliben jó esetben van "húsféle" pépesítve.Az hogy mócsingok is pépesítve vannak, vízzel, állományjavítóval, antioxidánsal, térfogatnövelővel ....stb!

Ha jól tévedek, akkor a baromfivirsli egész csirkéből van, minek a bőre, tolla, csőre, csontjai, belei és még a sz@r is benn van.

Szóval akkor nincs benn mócsing???

2013. szept. 1. 11:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 Peter Drag ***** válasza:
10%
Van egy olyn mondás, hogy, "Aki szereti a kenőmájast, ne nézze meg, hogyan készül!"
2016. jan. 23. 17:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 kukorika válasza:
30%
De melyik a legnagyobb? Engem azért érdekel a különbség ezek között, hogy ha feldugom magamnak, melyiktől élvezek nagyobbat? Melyik adja a meg a jó nagy fax élményét..? XD
2017. jún. 26. 00:15
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!