Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » A fagyasztott termékekre...

A fagyasztott termékekre miért van ráírva, hogy az egészségem érdekében ne fagyasszam vissza? Mi baj lehet belőle?

Figyelt kérdés
2013. szept. 2. 08:37
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Semmilyen fagyasztott terméket nem szabad újra fagyasztani, ha kiolvadt, mert baktériumokat tartalmazhat. Csak akkor fagyaszthatod újra, ha előtte megfőzöd.
2013. szept. 2. 09:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/17 A kérdező kommentje:
Köszi a választ!
2013. szept. 2. 09:30
 3/17 A kérdező kommentje:
De amúgy annyira nem értem, most pl. a sima zöldség amit hazaviszek az nem tartalmazhat? Érdekes ez:D
2013. szept. 2. 09:31
 4/17 anonim ***** válasza:
2013. szept. 2. 10:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/17 anonim válasza:
Hogy jól értsd a dolgot: semmilyen dolgot nem szabad kétszer lefagyasztani!!!Tehát ha veszel a piacon zöldséget,gyümölcsöt,vagy veszel húst és lefagyasztod otthon,legközelebb mikor kiolvasztod,nem teheted vissza a maradékot hogy megint lefagyaszd.Még egy jégkrémet sem szabadna visszafagyasztani ha a hazafelé úton véletlenül kiolvadt.
2013. szept. 4. 11:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/17 A kérdező kommentje:
Hű ezt nem tudtam...de a logikáját akkor sem értem...én már kaptam hatalmas adag összecsomagolt húst fagyasztva és ki kellett olvasztanom, hogy szétdaraboljam és utána megint lefagyasztottam..semmi baja nem lett..és nem is értem mi baja lenne..ha hűtőben tároltam volna az idő alatt nagyobb valószínűséggel fertőződik meg esetleg valamivel..na de mindegy azért elhiszem nektek:D
2013. szept. 4. 22:25
 7/17 anonim válasza:
80%

A felolvadásnál gyakorlatilag el kezd rohadni, bomlani a hús. Ez mire kiolvasd nem észre vehető, viszont a rohadástokozó baktériumok már elszaporodtak benne.

Gyakorlatilag rohadt hullát zabálsz, mikor egy másodszor felolvasztott húst főzöl meg. Jó étvágyat!

2013. szept. 5. 15:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/17 A kérdező kommentje:
Hát, rohadt vagy nem így is úgyis hullát zabálunk, amikor húst eszünk...de így már értem, amit mondasz.
2013. szept. 5. 18:15
 9/17 Omame válasza:

Én viszont továbbra sem értem (bár még sosem fagyasztottam vissza, mert nem volt rá szükség).

Amikor levágják az állatot, elkezd bomlani a húsa. Ezt hűtőkocsikban elszállítják valahova (jobb esetben közvetlen az én hűtőmhöz). Majd fagyasztás alá kerül. Ekkor, ha történetesen nagyon fagyaszt a géped, jó sok kórokozó kihal, van, ami nem. Ha felolvasztod, akkor tovább halad a bomlás.

Mi a különbség az első fagyasztás és mondjuk egy napot a hűtőben történő állást követő visszafagyasztás között? Nincs nagyobb esélye annak, hogy amennyiben egy napot a hűtőben áll, akkor bomlottabb a hús, mintha fagyasztóból olvadt volna?


Igen, amikor húst eszünk, bomló hullát eszünk. Ez megkerülhetetlen.


Elnézést, hogy értetlenkedem, de szerintem nagyon jó a kérdés és nem is cáfolom, hogy rossz, ha visszafagyasztunk, csak kíváncsi vagyok.

2013. szept. 6. 09:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/17 chuck dorisz ***** válasza:
0%
Baromság az egész. Ez egy túllihegett dolog, 10 000 kétszer lefagyasztott tatárbifsztektől 1 valaki hányt egy kicsit. Egyébként meg zöldségre, fagyira nem vonatkozik, azt nem rágják a húsevő, hánytató bacik. Akár hányszor oda-vissza fagyaszthatod a húst, utána úgyis megsütöd, steril lesz
2013. szept. 6. 10:23
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!