Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Alaptalanul félek?

Alaptalanul félek?

Figyelt kérdés
Vettem Békési kolbászt, amiben semmi adalékanyag, ízfokozó, tartósítószer nincs, csak hát, nem is földi ára van, na de nem is ez a lényeg. Simán füstöléssel és sózással van tartósítva (nem E250, mivel nincs benne adalék). Ez elegendő a biztonságos fogyasztáshoz? Nagyon fosok ettől a botulitoxin nevű cucctól ami a kolbászmérgezést okozza.
2014. máj. 14. 19:16
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha normálisan, tehát úgy van elkészítve, ahogy kell, akkor nem lehet semmi bajod. Ezen az éven én már vagy 5 kg kolbászt ettem meg, és még élek.
2014. máj. 14. 19:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Ha úgy van készítve, mint a valódi házi,(és remélhetőleg minden szabályt betartottak ) akkor nincs okod a félelemre.
2014. máj. 14. 19:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
Ha duplán látsz evés útán,hívd a mentőket,amúgy hasmenésed a stafilococcus mérgezéstől lesz.
2014. máj. 14. 20:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim válasza:
100%
Nem hinném, hogy a gyártónak megérné az a kockázat hogy a termékeit felelőtlenül gyártja, és ebből eredően százak, akár ezrek betegednének meg a termékeitől. Ez nem így működik, nagyon szigorú ellenőrzések vannak. A Békési kolbász pedig alapból tradicionális, szinte világhírű. A Békés Húsüzem aki gyártja ezeket a termékeket több EU-s szabvánnyal is rendelkezik, és évek óta tőlük vásárolnak az emberek, egy nagy üzemben mindennek megvan a pontos ideje, itt nem úgy működik mint esetleg otthon hogy: "Áh! Füstölődött má' ez eleget, vegyük ki oszt' együnk!". Itt egy másodperccel sem fejezik be hamarabb a füstölést mint kellene. A toxinok fő létforrása az oxigén és a víz, ha ez rendesen ki van vonva, tehát szinte "csontszáraz" <- - jó értelemben - a kolbász, akkor abban nem hogy toxin, de semmi más nincs. Ez a toxin is a modern ember félelme, ez egy nagyon-nagyon ritka mérgezési forma, évente Magyarországon mindösszesen 2 maximum 8 megbetegedés van. Ebből kifolyólag még akkor sem biztos hogy kolbászmérgezést kapsz hogy ha teljesen nyersen megennéd, nem hogy akkor amikor füstölik, szárítják és sózzák is. A mai embereknél az a gond, és ezt nem rád értem, hogy amit még tudnak természetes módon tartósítani az már hihetetlen, és nincs biztonságosnak ítélve.
2014. máj. 14. 20:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:

Ilyen Békésit mondjuk még nem ettem, de 30 éve eszem sima füstölt kolbászt (úgy értem hogy sima, hogy ahogy a füstölt kolbászt kell csinálni, nyilván én se rakok bele E250-et, mert nem is tudom mi az, de biztos nem adna neki jó ízt)

és még élek, a családommal együtt.


Amúgy megértelek, az ismeretlentől mindig tart az ember.

Én a felvágottak vagyok így. Én abból nem merek enni.

Nézem a boltban azt a 6 köbméternyi rózsaszín massza kupacot, az egyikbe zöldséget kevernek, a másikba sajtot, elnevezik 57féle képpen, hogy mi az a sok tonnányi "vörös iszap" fene tudja, de egy falat nem csúszna le a torkomon.

2014. máj. 14. 20:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
A Békésiből (is) a csípőset szeretem. Abban azért amelyik baktérium eléldegél, az meg is érdemli.
2014. máj. 14. 23:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Mikor disznót tartottunk, mi is készítettünk sima és füstölt kolbászt és persze jó kis sonkákat, szalonnákat.

Semmi adalékanyagot nem raktunk bele és semmi bajunk nem lett tőle.

Azok a régi szép idők.

2014. máj. 15. 13:58
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!