Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mikor romlott a hús, és ha...

Help me kérdése:

Mikor romlott a hús, és ha romlott ehető még?

Figyelt kérdés
A következő történt, bepácoltam a húst tegnap előtt, de tegnap elfelejtettem megforgatni az olajban. Ma mikor kivettem kicsit fura szaga volt. Megromlott volna? Ehető még, ha 3 órán keresztül sütöm? Nem szeretnék egy egész kacsát a kukába dobni...

2014. máj. 16. 11:16
 1/9 anonim ***** válasza:
39%
Ha szaga van a húsnak, és nem akarsz kórházba kerülni miatta, akkor kukázod.
2014. máj. 16. 11:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha a húst tegnapelőtt vetted, valamint azóta a pácolást leszámítva hűtőben lefedve tartottad, akkor szerintem nem romolhatott meg.

A kacsának van egy jellegzetesen büdös szaga, lehet hogy azt érzed ahogy a páccal keveredik.


Én mondjuk a kacsát alapból nem eszem meg a szaga miatt.

2014. máj. 16. 11:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
52%

A következő a probléma:

ha egészen vékony szeletekre felvágod és nagyon alaposan átsütöd mindkét oldalát, akkor elpusztul benne minden baktérium, így elvileg ehetnéd.

CSAKHOGY!

Sok baktérium olyan mérgeket termel, amit aztán a sütés nem bont el - így, ha megeszed, rosszul leszel tőle!

2014. máj. 16. 11:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat! még nem tudom mi lesz vele...
2014. máj. 16. 11:32
 5/9 anonim ***** válasza:

Szaga eleve van, azt innen mi nem tudjuk milyen szaga van.

Meg hogy hűtőben tartottad-e?

Meg hogy tegnapelőtt, gondolom akkor vetted, az üzletben hogy és meddig tárolták...?


Önmagában nem gáz, ha tegnapelőtti. Rendesen átsütöd az oké.


De ha a szag olyan szag, ami romlásra utal már, vagy pedig nem de te annak érzed, akkor jobb nem megenni. (Ekkor inkább mosd le alaposan és főzd meg tiszta vízben és add egy kutyának vagy macskának.)


Tudod ha jó is, de undorral eszed meg, az nagyobb kár, mint az ára, amit azzal vesztesz, hogy kidobod. Ismerősömnek mondták mindig a szülei, hogy inkább ne edd meg mert sárgaságot kapsz...

2014. máj. 16. 11:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:
A fagyasztóból szedtem ki, utána pácoltam be. Csak a pác (az olaj)nem fedte be teljesen. A hűtőbe volt végig tárolva. Esetleg a kacsahús és a majoranna "vegyülete" lenne furcsa szagú?
2014. máj. 16. 12:39
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem hinném hogy a hűtőben tárolt előzőleg fagyasztott hús megromlott volna két nap alatt. De azt neked kell tudnod hogy mennyire fura az a szag amit érzel. A romlott hús nagyon büdös, még megsütve is: én egyszer sütöttem romlott húst (én is vaciláltam) és azt a büdöset én nem tudom neked leírni ami volt a lakásban.

Esetleg szagoltasd meg mással a családból, és döntsétek el.

2014. máj. 16. 14:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
Ha nem volt eleve romlott, nem romolhat meg ket nap alatt a hutoben.
2014. máj. 16. 18:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
Ahogy utóbb hárman is írták, a bepácolt kacsádnak semmi baja nem lehet. Ahogy megmozgattad ,a pác és a kacsahús jellegzetes szagát érezhetted, nem romlott szagot.Remélem már megsütötted (tényleg bőven időt adva neki )és majd meglátod, hogy kutya bajotok nem lesz tőle.
2014. máj. 16. 18:22
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!