Mikor romlott a hús, és ha romlott ehető még?
Ha a húst tegnapelőtt vetted, valamint azóta a pácolást leszámítva hűtőben lefedve tartottad, akkor szerintem nem romolhatott meg.
A kacsának van egy jellegzetesen büdös szaga, lehet hogy azt érzed ahogy a páccal keveredik.
Én mondjuk a kacsát alapból nem eszem meg a szaga miatt.
A következő a probléma:
ha egészen vékony szeletekre felvágod és nagyon alaposan átsütöd mindkét oldalát, akkor elpusztul benne minden baktérium, így elvileg ehetnéd.
CSAKHOGY!
Sok baktérium olyan mérgeket termel, amit aztán a sütés nem bont el - így, ha megeszed, rosszul leszel tőle!
Szaga eleve van, azt innen mi nem tudjuk milyen szaga van.
Meg hogy hűtőben tartottad-e?
Meg hogy tegnapelőtt, gondolom akkor vetted, az üzletben hogy és meddig tárolták...?
Önmagában nem gáz, ha tegnapelőtti. Rendesen átsütöd az oké.
De ha a szag olyan szag, ami romlásra utal már, vagy pedig nem de te annak érzed, akkor jobb nem megenni. (Ekkor inkább mosd le alaposan és főzd meg tiszta vízben és add egy kutyának vagy macskának.)
Tudod ha jó is, de undorral eszed meg, az nagyobb kár, mint az ára, amit azzal vesztesz, hogy kidobod. Ismerősömnek mondták mindig a szülei, hogy inkább ne edd meg mert sárgaságot kapsz...
Nem hinném hogy a hűtőben tárolt előzőleg fagyasztott hús megromlott volna két nap alatt. De azt neked kell tudnod hogy mennyire fura az a szag amit érzel. A romlott hús nagyon büdös, még megsütve is: én egyszer sütöttem romlott húst (én is vaciláltam) és azt a büdöset én nem tudom neked leírni ami volt a lakásban.
Esetleg szagoltasd meg mással a családból, és döntsétek el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!