Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Főtt zabpehely glikémiás...

Főtt zabpehely glikémiás indexe változik vagy ugyanannyi marad?

Figyelt kérdés
Natúron csak vízben, semmi egyéb adalék ami növelné.

2017. nov. 16. 20:02
 1/1 anonim ***** válasza:

Szerintem egy kicsit biztosan emelkedik a hőkezelés hatására. Hiszen a főtt ételt könnyebben lebontja a szervezet, így gyorsabban, nagyobb hirtelenséggel jut az energia is a szervezetbe (magyarán a cukor a vérbe).

Elvileg a nyers, finomítatlan ételek mindig alacsonyabb GI-vel rendelkeznek, emellett például a pürésítés, turmixolás is növeli a GI-t.

2017. nov. 16. 21:16
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!