Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Van még valaki aki magyar de...

Van még valaki aki magyar de egyszerűen undorodik a magyar konyhától? A sok hagyma, olaj, rántás és egyéb gusztustalanságok?

Figyelt kérdés
2017. nov. 30. 18:47
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
53%
Te antimagyar! :D
2017. nov. 30. 18:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/29 anonim ***** válasza:
46%
A magyar konyhában nincs sok hagyma, és nem olajjal, hanem zsírral főznek. Sokkal jobb, mint az egészségesnek mondott vacakok. Csak divatosabb nem a hagyományos magyar ételeket enni.
2017. nov. 30. 19:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/29 anonim ***** válasza:
77%
Van egy baromi rossz hírem: ezek nem a magyar konyha sajátjai, kb mindenhol megvan.
2017. nov. 30. 19:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/29 A kérdező kommentje:
egészségesebb mint a gyümölcsök és az ázsiai ( azon belül is a Japán) konyha?:D (NEM a kínai gyorsbüfé!!! Saját magunk csináljuk meg a recepteket és mind fantasztikus) kétlem:D az a sok hagyma, pirospaprika és zsír kikészít nah :D
2017. nov. 30. 19:03
 5/29 A kérdező kommentje:
Akkor mik a magyar konyha sajátjai?
2017. nov. 30. 19:03
 6/29 anonim ***** válasza:
63%
Rosszul neveltek, vagy feletek az asszonyok nem tudnak fozni.
2017. nov. 30. 19:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/29 anonim ***** válasza:
55%

Szerintem is szörnyű. Különösen elkeserítő, hogy a régi szakácskönyvek tanúsága szerint 150-200 éve még változatos volt a magyar konyha, alapanyagok és elkészítési módok tekintetében egyaránt. Mára ebből maradt nagyjából tízféle alapanyag háromféle módon elkészítve (pörköltként, kirántva, vagy pedig sz'rrá főzve), és mind teljesen egyformán undorító. Alig van valaki, aki tényleg ért az alapanyagokhoz és nem fél kihozni belőlük a legtöbbet a "hagyományos" ízek követése helyett. Attól pláne falnak megyek, hogy rengetegen nem mernek jóformán semmit nyersen megenni, habart levest főznek a friss, érett gyümölcsből, főzeléket a fejes salátából (miért?!?!). Ezt büntetni kellene.


Egyszerűen nincs már gasztrokultúránk. Hova tűnt? Azt még megértem, hogy a háborúk idejében abból kellett főzni, ami kéznél volt, de az már nagyon régen elmúlt, mégsem változott azóta semmi.

2017. nov. 30. 19:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/29 anonim ***** válasza:
65%

Gulyasleves, halaszle. palacsinta, turogomboc, langos., makos teszta, tojasos nokedli, husleves, birkaporkolt, paprikas csirke ... lehetne sorolni napestig.

Mi a baj ezekkel?

2017. nov. 30. 19:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/29 anonim ***** válasza:
73%

Gundel palacsinta, farsangi fank, rantotthus, hortobagy husos palacsinta, francia salata, kaszinotojas, sonkatekercs, beigli ... meg mindig lehetne sorolni tovabb.


Nincs semmi baj a magyar konyhaval. ugyan ugy esszuk a haszonallatokat, mint a vadakat es a halakat is.


Kulfoldon is ugyanezeket eszik, csak hozzajonnek a tenger gyumolcsei is.

2017. nov. 30. 19:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/29 anonim ***** válasza:
63%
Kornyezo orszagokat tekintve a roman es torok kajak hasonloak a magyar etelekhez, az olaszoke es a franciake neg fincsi, de minden mas kornyezo orszag kajajanal jobb a magyar.
2017. nov. 30. 19:24
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!