Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miért egészségtelen a rántás?

Miért egészségtelen a rántás?

Figyelt kérdés
2018. jan. 18. 13:33
 1/3 anonim ***** válasza:
80%

NEM maga a rántás egészségtelenm, hanem az, ha sokat használnak belöle.


A rántás elvileg liszt zsiradékban megpirítva, ami teljesen rendbe van.


A gond az, ha valaki egy nagy fazékban 3-4 liter vízben megföz 1 kg zöldséget és annyi rántást tesz bele, hogy elég sürü legyen fözeléknek - mert ebben az esetben a z étel nagyrészt rántásból áll, némi zöldséggel ízesítöként. Ha normálisan készül a fözelék - 1 kg zöldséghez kb fél-egy liter víz és ebbe pici rántás,részben sürítésre, de föleg aromaként (pörzsanyagok), akkor semmi baj vele.



Ez természetesen nemcsak fözelékre igaz, hanem minden életre, amibe rántást tesznek - egy kevés ízt ad neki, a soktól meg csiriz lesz az egészböl.

2018. jan. 18. 14:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
köszi!
2018. jan. 18. 14:36
 3/3 anonim ***** válasza:
26%

A rántás legnagyobb veszélye a mennyiségben kívül az ízét okozó pörzs anyagokban van. Ezek mind rákkeltő anyagok.

Ez igaz minden pirított élelmiszerre.

Pl.: ezért kell feltüntetni a a karamellt (pirított cukor) az élelmiszereken amelyekben felhasználták színező vagy ízanyagként.

2018. jan. 19. 10:18
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!