Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ

Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook






Kategória: Ételek, italok » Élelmiszerek

A kérdés

Melyek a legmagasabb fehérjetartalmú élelmiszerek a csirkén, pulykán kívül?

A fent említett két szárnyasból annyit ettem az utóbbi egy évben (gyakorlatilag minden nap), hogy már rosszul vagyok tőlük. Sok helyen próbáltam már kutakodni, de nem igazán találtam olyan élelmiszereket, amelyek akár csak megközelítenék a csirke/pulyka fehérjetartalmát.

Vacsorára cottage cheese-t vagy sós lében lévő tonhalkonzervet szoktam enni, főételként pedig a csirke/pulyka helyett manapság pl. vesebabbal ügyködök, esetleg tőkehalat, sprotnit, tofut, sertéskarajt szoktam még készíteni.

Ezeken kívül tudnátok még mondani magas fehérjetartalmú ételeket, amelyeket főétkezésként tudnék felhasználni?



  febr. 13. 18:12  Privát üzenet  

A válaszok
Keress rá 'tápanyag táblázat' és a három fő tápanyagot láthatod az élelmiszereknél. Végigböngészhetném neked de te is gyorsan át tudod futni. Vannak még.

A válasz 51%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 74%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/3Időpont febr. 13. 18:21 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Én jobbára tojást eszem, az is egy jó forrás, az olajos magvak is besegítenek, a zöldségek is (száraz hüvelyeseket ritkán eszem, de ha zöldborsófőzelék van sajtos sült tojáshabbal, akkor elszállok a fehérjével, ha nem vigyázok... de a normál zöldségeket kilószámra éve is jön a fehérje, kiegészítésnek az se rossz), sajtot is fogyasztok, amúgy pl. a tökmagliszt messze veri a húst fehérjetartalomban, csak éppen nem praktikus és nem is komplett, plusz az íze sem jó :) S nem is fair összehasonlítani egy nagy víztartalmú hússal.


Az embernek oly kevés fehérje kell a kalóriaigényéhez képest, hogy mindenféle étrenden könnyű összehozni, sok kicsi sokra megy...



A válasz 76%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 76%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/3Időpont febr. 13. 18:29 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Csirke, pulyka: 21-25g


Szójabab 36g

Tempeh 19g

Feketebab 21g

Tarkabab 20g

Adzuki bab 20g

szejtán 21g

csicseriborsó 19g

Pisztácia 20g

Kesu 18g

Tökmag 19g

Tönkölybúza 15g

Dió, mogyoró 15g

Árpa 12g

Hajdina 13g

Köles 11g

Bulgur 12g



A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 70%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/3Időpont febr. 13. 21:21 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldése



Kapcsolódó kérdések
Miért van az, hogy a Németországban megvásárolt élelmiszerek némelyike jobb, finomabb, mint az itthoni?
Vannak élelmiszerek (pl a tejföl) amikben van baktériumtenyészet. Olvastam hogy a táptalajok tartalmazhatnak vért, tojást stb. Ez az élelmiszerekbe kerülő baktériumtenyészet...
Az elmúlt 15 évben romlott az élelmiszerek minősége Magyarországon?
Olcsó élelmiszerek, amikkel ki lehet bírni 5 napot konyha használat nélkül?
A füstöltnek mondott élelmiszerek, mint sajtok, húsok, ténylegesen füstöltek?
Azok az élelmiszerek, amiken csak annyi van, hogy az EU-ban készültek, hogy lehet megtudni, hogy pontosan hol, miért jogszerű ez?

Kérdések az Ételek, italok rovatbólKérdések az Élelmiszerek rovatból








Minden jog fenntartva © 2018, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!