Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Elő lehet állítani házilag...

Elő lehet állítani házilag olyan feketeribiszke szörpöt, amely teljesen magmentes?

Figyelt kérdés
Tudom a vásznon átcsöpögtetést, de az nem működik, mert nagyon sűrű az anyag, az életben nem csöpög át. Van valami olyan fajta gyümölcsprés, ami teljesen átszűri? Olyan valakinek lenne, akinek nem szabad apró magvakat megennie.

2018. júl. 1. 17:31
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Sűrű szitán kell átpasszírozni. Igaz, kissé macerás. Esetleg gyümölcs centrifuga, de nekem egy sem vált be.
2018. júl. 1. 17:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
68%

Én elöször csak a ribizlit (cukor nélkül) megfözöm puhára, utána pedig ilyen szürön átpaszírozgatom:


[link]


Elég unalmas és fárasztó, de a magok nem mennek át. A végén kevés vízzel (2-3 kg ribizlihez 1-2 dl víz) a magokat újra felfözöm és még egyszer átpaszírozom.


Sok éve így csinálom, müködik.

2018. júl. 1. 19:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos nem úszod meg a pancsolást, de meg tudod könnyíteni. Készítsd el vízzel (sziruppal) teljesen készre a szörpöt és utána mint egy leveles teát szűrd át egy szitás tésztaszűrön. Kavarsz rajta kettőt-hármat a szűrőben és már jó is.

Én minden apró magos gyümölcs szörpjével így csinálom és pillanatok alatt megvan.

2018. júl. 1. 22:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek.
2018. júl. 2. 00:21

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!