Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Mi a különbség az olivaolaj...

Mi a különbség az olivaolaj és az extraszüz olivaolaj között? Melyiket, mire lehet használni? Van-e olyan magyar étolaj, mely megközelitően jó?

Figyelt kérdés

2018. júl. 31. 18:19
 1/3 anonim ***** válasza:
89%

Itt megtalálod az "Olivaolajok (olive oils) cimszónál.

[link]

2018. júl. 31. 18:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Extraszűz = hidegen sajtolt. Kár hőkezelni, salátára való. Az étolaj sütésre. De arra inkább használj sütőolajat vagy kókuszolajat.
2018. aug. 1. 05:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

AZ étolaj nem hidegen préselt, mint az olívaolaj, és az kell ahhoz, hogy az értékes dolgok benne maradjanak.


A sima olívaolajjal főzöl, az az extra szűzet nem melegítve eszed: tésztára, salátára, kenyeret mártogatva bele stb.


Amit soha nem veszel meg: sansa vagy pomace olívaolajak, melyek pont olyan rosszak, mintha sima étolajat vennél.


Tehát, a lényeg: hideg préselés. Ami úgy van előállítva pl. napraforgóból, arra külön rá van írva, amire nincs, az nem az.

2018. aug. 1. 09:41
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!