Kezdőoldal » Ételek, italok » Élelmiszerek » Miből készül a krumplipüré?

Miből készül a krumplipüré?

Figyelt kérdés
Tegnap ettem krumplipürét borsó főzelékkel és nem igazán éreztem az ízét. Esetleg tudja valaki hogy miből készül és higy miért van ilyen színe?

2019. máj. 15. 10:45
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
88%

Lehet, hogy instant, bolti püré volt?


Normál esetben főtt burgonyát összetörünk. Pici vajat teszünk rá és egy kevés tejjel folyékonyabb állagot érünk el. Sózzuk és van aki szerencsendióval fűszerezi. Ez a hagyományos krumplipüré.

2019. máj. 15. 10:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
88%

Milyen volt a színe?

Életemben nem hallottam borsófőzelékkel enni a krumplipúrét, de ahány ház, annyi fosás.

2019. máj. 15. 10:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim válasza:
84%
Szerintem borsóból készülhet.. De várd meg a profik válaszát is. 🥔🥔
2019. máj. 15. 10:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
6%

A krumplipüré az a fogatlanoknak kell, betudják cuppogtatni.

Nekem borzasztó gusztustalan amikor tejet , lisztet adnak hozzá és lesz belőle egy ízetlen trutymó.

2019. máj. 15. 10:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
74%

Szerintem kibacásból csinálhatták. Nem is értem ezt a párosítást. Ki eszik ilyet??

Amúgy valóban csak tört burgonya lenne, de menzán általában porból készül.

2019. máj. 15. 10:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim válasza:
52%
Én is szoktam krumplipürével enni a borsófőzit. Nagyon finike!
2019. máj. 15. 10:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
77%
Gondolom a keresőbe nem lehet beírni ezt a roppant bonyolult és komplikált kérdést.
2019. máj. 15. 11:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
90%
borsófőzelék krumplipürével???
2019. máj. 15. 11:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
93%

A krumplipüré alapesetben sós vízben fött krumpli összetörve és tejjel, vajjal (esetleg tejföllel) megfelelö állagúra keverve. (Az egyik elözönek üzenem, semmiféle liszt nincs benne, ilyen buaságot nem tudom, honnan szed) Az állaga elvileg a szilárd és a félfolyós közt kellene, hogy legyen.


De létezik a krumplipürépor is, ebböl is szoktak "pürét" csinálni, de ennek sem az íze, sem az állaga nem hasonlít egy igazira.


De amit nem írt a kérdezö, hogy hol evett ilyet, másrészt azt sem, hogy milyen szine volt. (Mellesleg a szín nem feltétlen jelent semmit, az a krumpli fajtájától függöen igencsak változó) lehet)

2019. máj. 15. 11:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim válasza:
100%

Én imádom, de ez köret, tehát fura főzelék mellé...

Alapból fött lrumpli összetörve, tejjel felöntve és egy kis vaj bele meg só ugye. Én anyutól tanultam még teszünk bele egy kis sajtot és tojássárgáját, jobb az íze és krémesebb (étteremben tanulta).

2019. máj. 15. 13:10
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!