Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook






Kategória: Ételek, italok » Konyhai praktikák

A kérdés
Ferences Edit nevű felhasználó kérdése:

Otthon sült kenyér tésztájába miket lehet belegyúrni, hogy kicsit feldobja, változatosabbá tegye?

Mostanában gyakrabban sütünk idehaza kenyérkét, vagy cipót: cukros vízben instant élsztőt futtatok föl, majd mehet bele a BL55-ös liszt, és só. Ezt meggyúrom, és utána fél óráig még kelesztem. Végül sütőpapírra helyezve tepsibe teszem és a sütőbe megsütöm, amíg elkezd barnulni a teteje. Általában egy fogyazstható, kellemesnek mondható, laza állagú cipót kapok. Vajjal fogyasztható, vagy bármilyen ételhez, amihez kenyér illik. Amikor pizzának sütöttem ki, 1 kanál étolaj is került bele, ekkor olajjal és kevés bazsalikommal kevert sűrített paradicsom került mindössze a tetejére, egyéb nem volt idehaza.


Eddig próbálkoztam már tojást belegyúrni, de az nem lett jó, ki kellett dobni (maradék tojás volt, bundáskenyérről). 1 pohár kefír viszont jobbá teszi a tésztát, akárcsak a tejföl. Tej sem rontja el, hiszen korábban abban futtattuk az élesztőt víz helyett, ámde ezzel spórolunk, ne fogyjon a tejcsi. Főtt krumpli is került már bele, elfogyott úgy is. Gondolom egyéb főtt zöldségekkel is lehetne próbálkozni, pl karfiol esetleg karalábé.


Mivel volna még érdemes próbálkozni, pl arra gondoltam, hogy belegyúrnék egy olyan penészes camembert sajtot, alaposan összetörve és szétnyomkodva.



Keress kérdéseket hasonló témákban: kenyér, tészta, gyúrás, élesztő, instant, futtatás, Camembert, sajt, Kefìr, tej

  aug. 13. 19:49  Privát üzenet  

A válaszok
Olajos magvak: pl tökmag, lenmag, napraforgómag jók bele. Nem adnak neki nagyon jellegzetes ízt, talán a tökmagot kivéve, de mégis feldobják kicsit. Mi volt hogy homoktövist is tettünk bele, de azt nem tudom miért... :D

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 83%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/5Időpont aug. 13. 20:00 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Én a liszteket szoktam keverni: kenyérliszt + graham liszt + tönköly liszt. Esetleg teszek még bele lenmaglisztet + egy kis sikért. De lehet tökmagliszttel, mákliszttel is kísérletezni. Jó dolgokat lehet így kikeverni, ráadásul nem szárad olyan hamar, mint a sima kenyérlisztes kenyér, bár mire kiszáradna úgyis mindig elfogy..

Egy jótanács: semmi szükség cukorra, és az élesztőt sem kell felfuttatni, az max kalácsnál kell, kenyérnél teljesen felesleges. Simán belekeverheted a lisztbe az élesztőport.



A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 65%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/5Időpont aug. 13. 20:42 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Mehet bele sárgarépa, zöldborsó, és kukorica is. A tetejére pedig reszelt sajt.

A válasz 52%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 78%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/5Időpont aug. 13. 20:44 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítod, és belegyúrod a tésztába. Nagyon jó ízt ad a kenyérnek.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 83%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/5Időpont aug. 13. 21:34 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Lenmag, szezámmag, napraforgómag, tökmag, aszalt paradicsom, olivabogyó, pirított hagyma, pirospaprika, rozsliszt, kukoricaliszt, burgonyapehely, pesto akár színnek és íznek, rizsliszt...

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 77%-ban hasznos válaszokat ad.
# 5/5Időpont aug. 14. 02:36 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldése



Kapcsolódó kérdések
Kívános kismam. Szendvicsre vagyok kattanva teljesen!? Többi lent
Muffinsütőben sült sonkás tojást mivel érdemes fogyasztani?
Hol lehet kemencében sült kenyeret kapni?
Milyen? Kaják? Családi ház avató buláj lesz: Kaja: nutelás kenyér, májkrémes kenyér, Garnéla pörkölt+tészta, brockoli krém leves, egy kis malac sült, és saláták, és sok sok pia
Lisztérzékenyeknek kenyérsütőben sült kenyér?
Kenyérsütés házilag? Sütőben sült kenyér külseje mindig túl keményresül, belülről pedig vagy átsül vagy nem. Mitől lehet, mit lehet csinálni, hogy ne legyen ilyen?

Kérdések az Ételek, italok rovatbólKérdések a Konyhai praktikák rovatból








Minden jog fenntartva © 2019, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!