Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Kígyóuborkát hogyan lehet...

Kígyóuborkát hogyan lehet tartósítani?

Figyelt kérdés
Van valami módszer, amivel el lehet tenni mondjuk télire, úgy, mint a csemege uborkát?

2019. okt. 15. 13:53
 1/9 anonim ***** válasza:
93%

Maximum fagyasztva, mert semmilyen más eltevésre nem jó.

Fagyasztani is csak úgy, hogy enyhén besózod, megvárod míg kifolyik a leve, kicsavarod és úgy fagyasztod le.

Ezt azért célszerű így csinálni, mert ennek baromi sok leve van, (foglalja a sok helyet) amikor kienged télen, egy vájling levet ereszt, amit öntözhetsz le.

2019. okt. 15. 13:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 A kérdező kommentje:
Hú hát akkor nem nagyon éri meg vele bajlódni. :( Köszi a választ!
2019. okt. 15. 15:03
 3/9 qkker1 ***** válasza:
61%
Legyalulva fagyasztani, nem kell sózni se!
2019. okt. 15. 16:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
35%
Legyalulod, nem sózod be, mert attól még csak több leve levet enged, símán zacskóba rakod, és be a fagyasztóba. Bőven eláll
2019. okt. 15. 16:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Én is fagyasztom és én is besózom egy kicsit, én is kinyomom, PONT AZÉRT, hogy a sok, teljesen felesleges lé kijöjjön belőle, mert így is marad benne 2x annyi, mint a többi salátauborkában.Teljesen fölösleges, hogy foglalja a helyet a fagyóban 5 liter fagyott uborkalé, amit aztán leöntök.De ahány ház, annyi szokás, a Kérdező amúgy sem akar fagyasztgatni.
2019. okt. 15. 17:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:

Végül is nem ódzkodok a fagyasztástól, csak valahogy az első válaszoló írásából kicsit úgy éreztem, hogy ez lehet, hogy olyan minőségromláshoz vezet, aminél az is jobb, ha inkább gyorsan elhasználom a friss uborkát. Mert hát valóban, az uborkának már majdnem 100%-a kötött víz, ha meg azt kinyomkodom, akkor kb nem is marad uborka. :D

Vagy ti a fagyasztás során úgy tapasztaltátok, hogy megéri, és a kiengedés után jól fel lehet használni?

2019. okt. 15. 17:15
 7/9 anonim ***** válasza:
69%
Ha besózzátok az uborkát, attól még több leve lesz.
2019. okt. 15. 18:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:
77%

#7

Látom feltaláltad a spanyolviaszt!

Meg lett indokolva, hogy azért kell PICIT(!) besózni, hogy a sok FELESLEGES lé kijöjjön! Mert még így is marad benne, amennyi kell. Senki nem írta, hogy szárazra kell préselni.

Mit nem lehet ezen érteni?

2019. okt. 16. 11:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
46%
2019. okt. 16. 22:51
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!