Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ha a forró vízben a tojás...

Ha a forró vízben a tojás megkeményedik akkor a tészta miért puhul?

Figyelt kérdés
Anyám sem tudja....
2019. nov. 13. 11:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
85%
Nem unjátok még?
2019. nov. 13. 11:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
75%
Ez még hányszor lesz kiírva?
2019. nov. 13. 11:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
91%
A kettőnek semmi köze egymáshoz. A tészta vizet vesz fel, a tojásban kicsapódnak a fehérjék.
2019. nov. 13. 11:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
85%
Te is még csak száraztésztát láttál mi?
2019. nov. 13. 11:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
56%
És apád?
2019. nov. 13. 12:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
80%
figyelni kellett volna kemia oran
2019. nov. 13. 12:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
78%
Találj már ki valami kreatívabb kérdést ez már nem poén csak rohadt unalmas.
2019. nov. 13. 12:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
74%
A tojás annyira nem keményedik meg, mint amilyen kemény a száraztészta. A tojásban levő fehérjék denaturálódnak, elvesztik natív molekulaformájukat és többé nem oldódnak abban a vizes közegben, ami tulajdonképpen a tujás belsejében van. Ez a megkeményedés csak olyan mértékű, hogy nem folyik szét a héjától megfosztott főtt tojás, de kézzel összemorzsolható, szétkenhető. Az igazi megkeményedés akkor következik be, ha a tojáshéjtól letisztított főtt tojást hagyod levegőn kiszáradni. Akkor szó szerint kőkeményre szárad. A száraztészta zömében keményítőből áll, ami szilárd halmazállapotúnak tekinthető xerogél, de hajlamos vízfelvétellel kocsonyásodni. Ha mindezt végiggondolod, akkor rájössz, hogy a tulajdonképpeni szilárdság-változás nem is a hő hatására következik be, hanem a vízvesztés ill. vízfelvétel az oka az egésznek.
2019. nov. 13. 13:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim válasza:
69%
Mert az egyik tészta, a másik meg tojás. Pont ezért.
2019. nov. 13. 13:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim válasza:
56%

A tojás az hőálló volt,valószínű a csirke is az volt amelyik tojta.

Ezekből a csirkékből nem is készítenek grillcsirkét,mert hőállóak.

Ha elpusztulnak akkor már kitalálták,hogy tűzvédelmi szigetelést csinálnak belőlük.

A tészta meg azért puhul,mert az nem vízálló,mint például a halak.

2019. nov. 13. 14:01
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!