Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A párolt káposzta (káposztás...

A párolt káposzta (káposztás tészta) alá miért kell cukrot karamellizálni ?

Figyelt kérdés
Én egyáltalán nem szoktam, de minden recept azzal kezdődik, hogy "cukor". Nem lehetséges, hogy ez csak optikai tuning ? A nagyon friss káposzta sokkal nehezebben barnul, mint egy öregebb.

2020. jún. 1. 17:19
 1/10 anonim ***** válasza:
83%

Nem tunning :) Kell az ize, hogy enyhitse a kaposzta vad jelleget. Azert kell piritani, mert nem edesiteni kell a kaposztat, hanem aromasitani. A nyers edes iz nem hozza ki a kaposzta aromajat.


Lenyeg a lenyeg, sokkal tartalmasabb, sokkal elkeszultebb izt kapsz ha karamelt is hasznalsz. Amugy csak egy piritott kaposzta.

2020. jún. 1. 17:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
80%
Mert így lesz káposztástészta íze. Ha csak simán megpirítod a káposztát a tésztával, az is lehet, hogy finom, de az már egy másik étel.
2020. jún. 1. 17:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
25%

Az első két válaszoló jól megideologizálta a lusta emberek módszerét.

Rendesen, lelkiismeretesen elkészített káposztához nem kell cukor. Magától karamellizálódik kellő mértékűre. Csak hát ahhoz türelem kell. És az nem mindenkiben van meg.

2020. jún. 1. 18:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
75%
Mert ettől lesz jellegzetes íze.
2020. jún. 1. 18:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:

3-as jól lepontozta 1-est , 2-est. :)


Pont tegnap olvastam itt az oldalon, hogy 70 fokon párolja a káposztát.

Én is ugyanezt csinálom. Nem nyomom ki a levét és fedő alatt odaégés nélkül barnára párolódik. Egyáltalán nem kell mellette állni. 3-4-szer átforgatom, amíg készül. Ja, indukciós lapon természetesen.

2020. jún. 1. 18:51
 6/10 A kérdező kommentje:

Ja és én pasiból vagyok a rám jellemző "lustaságos" hozzáállással.

:)

2020. jún. 1. 18:52
 7/10 anonim ***** válasza:
67%
Nem a szín a lényeg, hanem az íz. És miért fontos, hogy pasi vagy? Tapsoljon mindenki körbe, hogy még tudtad párolni a káposztát? Egyébként meg párolt káposzta vagy káposztás tészta, döntsd már el!
2020. jún. 1. 19:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
53%
Én semelyik káposztás ételbe sem teszek cukrot. A káposztának magától is van némi édeskés íze, nekem sokkal finomabb cukor nélkül (főleg a káposztás tészta, azt sósan szeretem, nekem zavaró benne a cukor íze).
2020. jún. 1. 23:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:

Mindig elgondolkodom, ha vita van egy étel összetevőivel kapcsolatosan, hogy vajon kinek van meg az ős káposztás tészta receptje ?

Az 1. században kezdték termeszteni.

És ha akkoriban az egyik "megyében" tettek bele cukrot, míg a másikban nem, akkor melyik az igazi káposztás tészta ?

Aztán tovább gondolkodom és rájövök, hogy a cukor csak kb 200 éve létezik, így az ős káposztás tésztáben nem lehetett cukor.

Régen szerintem csak mézet használhattak édesítésre.

2020. jún. 2. 12:50
 10/10 anonim ***** válasza:
A párolt káposztába (legfőképp lila) mindig teszek cukrot és pici ecetet, de amiről írsz: a káposztás tésztához való reszelt káposztába nem kell cukor! Van, aki csak borsosan szereti a tésztát, édesen nem.
2020. jún. 2. 13:26
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!