Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mit lehet tenni, hogy ne...

Mit lehet tenni, hogy ne "vízesedjen" be az étel a mikróban?

Figyelt kérdés

Sziasztok, arra lettem figyelmes, hogy nagyon sok minden, amiben alig van víz vagy zsír (előre kisütött hússal hamburger) teljesen levizesedik a mikróban, de csak ott, ahol érintkezik a tányérral. Se a belseje, se a teteje, mindig az alja, akár hot-dog, akár hamburgerről legyen szó, és ezzel az a bajom, hogy ahogy meghül ehetőre, be is keményedik ott ahol vizet kapott.

Ezzel mit lehetne csinálni? Már még fordítva is tettem be hamburgert melegedni, hogy ne telibe az alja legyen a tányéron, hogy minél kisebb felületen legyen vízes, de ugyanaz az eredmény.

Amire megenném a hamburgert, a fele bekeményedik, akkor is ha nem melegítek sokat rajta.

Mások külön vizet tesznek a mikróba, hogy lágyabb legyen a melegített étel állaga, nekünk meg magától vízesedik, ha kell ha nem.

Ne nevessetek ki légyszí', első mikrónk, nem tudom, hogy ez normális-e vagy van-e praktika rá.



2020. júl. 4. 02:32
 1/6 anonim ***** válasza:
95%
Gázos vagy villanyos sütőben melegitsd fel az ételt ne mikróban, a sütő nem vizesiti le az ételt a mikróval szemben
2020. júl. 4. 03:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Én 2 fakanalat teszek egymással ellentétes irányban a tányérra, majd erre rá a melegíteni kívánt pizzát, hamburgert, stb. Így tud levegőzni a tészta.
2020. júl. 4. 05:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
53%
Nekem meg nem is vizesedik.
2020. júl. 4. 09:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
85%

Ellenkezőleg!

Nem az étel vizesedik be.

Az étel felforrósodik és ha túlmelegíted, akkor felforr benne a nedvesség. Ez a pára eltávozik az ételből, és a hideg tányéron kicsapódik a gőz. Ezt az ételből elforralt nedvességet látod a tányéron vizesedésnek.

Távozik el gőz minden irányból, csak a többit a mikró szellőztető rendszere kiviszi a belső térből. A tányér hideg felületén viszont kondenzál és észreveszed.

Az étel amiatt lesz keményebb, mert a nedvességet kiforraltad belőle, és kiszáradt.

2020. aug. 12. 15:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:

15:13

Nem ez érdekel, csak ideírtál egy semmit, ami nem is illik ide.

Megoldást kértem, nem fars fizika órát.

Mellesleg:

1. Meleg tányéron is ez van

2. Még mindig a megállt víztől keményedik be és arra kértem tanácsot mit tegyek, hogy ne gyűljön meg a víz az aljában.

Mint a fakanálos megoldás, amit írtak.

Kérdésre válaszolni, ha nem tudsz megoldást, ne offolj lehetőleg.

Megoldást, nem "fizika" órát kértem.

2020. aug. 12. 18:23
 6/6 anonim ***** válasza:
74%

Kérdező!

Nem tudom, miért kell lehurrogni a #4-es válaszolót, mikor tökéletes, pontos választ adott, jól elmagyarázta a folyamatot, teljesen ide illik a válasza. Szerintem dicséretes, hogy korrekt okfejtéssel próbálta meg eloszlatni a tévhiteidet. A konkrét megoldást ugyan nem írta le, de könnyen kikövetkeztethető a válaszából: nem szabad túlmelegíteni az ételt a mikróban.


"Meleg tányéron is ez van" A túlmelegített, felforrósított ételnél nem melegebb a tányér.

"Még mindig a megállt víztől keményedik be és arra kértem tanácsot mit tegyek, hogy ne gyűljön meg a víz az aljában." Még mindig attól keményedik meg, hogy elforralod belőle a vizet. Lásd #4.

2020. aug. 30. 23:51
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!