Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Érdemes-e csontos karajból...

Érdemes-e csontos karajból lucskos káposztát készíteni...?

Figyelt kérdés
Én szeretnék abból főzni, s ha van rá recept, legyen szíves valaki küldeni..(köszi)
2020. nov. 11. 15:07
 1/10 anonim ***** válasza:
49%
Abba nem füstölt hús kell? [link]
2020. nov. 11. 15:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
68%

Abból csináld amiből szereted.

Nem kell külön recept, úgy csináld ahogy szoktad.

Viszont ez a szó... Brrr

A hideg ràz tőle... Lucskos..

2020. nov. 11. 15:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 A kérdező kommentje:
Köszi!! - Ez a neve...így hívják...én nem rázkódom meg a nevétől, mert magát az ételt nagyon szeretem. Pontosan úgy nem csinálhatom, ahogy szoktam, mert csont nélküli húsból való csinálni, úgy, hogy az ember először pörköltfélét főz, ahhoz teszi a káposztát. De a csontos húsból hogyan csináljak pörköltet? Abból is ugyanúgy lehet, mint a csont nélküli húsból?
2020. nov. 11. 17:00
 4/10 A kérdező kommentje:
Van aki füstölt húst is tesz bele, van aki nem. A neten füstölt hússal láttam én is, és ezért én is szoktam bele tenni füstöltet - de aztán később egy ismerősöm mondta, hogy ő soha nem tesz bele füstöltet, azóta én sem feltétlen...vagyis inkább legtöbbször anélkül főzöm. Úgyis kb. ugyanolyan fincsi.
2020. nov. 11. 17:03
 5/10 anonim ***** válasza:

Persze hogy lehet csontosból is ugyanúgy pöri alapot csinàlni.

De ehhez először nem a húst kell erősen lepiritani zsiradékon?

2020. nov. 11. 17:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:

Talán a lepirítás az túlzás....az erősen jelző pedig pláne. Inkább csak főzés a valóság...pirítás nem nagyon (esetleg egy kicsit).

Persze...: zsiradék, aprított hagyma...aztán jöhet bele a hús....a húst valójában csak néhány percig, kifehéredésig főzzük a hagymán...majd őrölt pirospaprika .....néhány kavarás után egy kis vízzel felöntve....majd így főzve (amíg kb. félig megfő a hús)...aztán bele a káposzta

2020. nov. 11. 17:18
 7/10 anonim ***** válasza:
90%
Szedd le róla a csontot, abból lesz külön egy csontlevesed. Én (bár ez ízlés dolga) karajból nem csinálnám, jobb hozzá a szaftosabb hús, mint lapocka, tarja, vagy akár oldalas. A füstölt hús csak finomabb ízt ad neki.
2020. nov. 12. 11:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszi!!
2020. nov. 12. 19:57
 9/10 mustafa33 ***** válasza:
Ez még Micsurinnak sem sikerült, pedig ő keresztezett mindenfélét (pl. a tököt a bolhával és lett görögdinnye). Szerintem inkább káposztából készítsd.
2020. nov. 16. 00:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:

#9

Feltételeztem, hogy van az olvasóknak annyi esze, hogy nem gondolják, hogy káposzta nélkül készül...

Tévedtem.

2020. nov. 16. 16:05
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!