Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Csirkecombokat (alsó, felső)...

Csirkecombokat (alsó, felső) kb. meddig kell sütni (kirántani) bő, rotyogó olajban?

Figyelt kérdés
jan. 8. 21:02
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Semmiképp sem gyorsan, mert a belseje nyers marad. Én a sütés feléig közepes lángon, fedő alatt sütöm. Időnként megszúrom a csont mellett, ha már nem folyik belőle semmi vér, akkor fedő nélkül, gyakran forgatva pirosra sütöm. (Én zsírban készítem, nem olajban, de ez lényegtelen.)
jan. 8. 21:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 A kérdező kommentje:
Nagyon köszi....akkor lejjebb is veszem a lángot
jan. 8. 21:37
 3/16 A kérdező kommentje:
Köszi a fedős ötletet is!!
jan. 8. 21:38
 4/16 A kérdező kommentje:
Még csak kezdő húskirántó vagyok (amúgy már nem fiatal)
jan. 8. 21:51
 5/16 anonim ***** válasza:
69%

Hát, én már elmúltam 50, de általános iskolában megtanultam a leckét. Akkor még volt gyakorlati óra, azon belül főzés. 2 vagy 3 fős csoportokban voltunk (már nem emlékszem), és mi választhattuk, hogy mit főzünk. Én a rántott csirkecombot találtam ki. Gyorsan paníroztunk, sütöttük és a találás olyan szép lett, hogy a tanárunk felvitette kóstolónak az igazgatóhoz. Akkor derült ki, hogy belül tiszta nyers... Nem kicsit volt ciki.:)

Azóta nem rontottam el rántott csirkét, csak egyszer, amikor is a mélyhűtött panírozott egész combot felengedés nélkül dobtam a fritőzbe. Na, az is nyers maradt..:(

Sok sikert!

jan. 8. 21:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 anonim ***** válasza:
25%

Elotte felpuhara kell fozni, es csak utana rantani!

Igy sokkal szaftosabb es tutira atsult lesz.

jan. 8. 22:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 anonim ***** válasza:
88%
Lehet éppen előtte főzni, de ennek csak öregebb tyúk esetén van értelme. Csirkéhez elég a fedős megoldás, mert úgy párolódik is.
jan. 8. 22:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 anonim ***** válasza:
69%

Érdemes beszerezni egy húshőmérőt. Nem kell flancos, egy egyszerű példány is megteszi. Főleg rutintalanoknak fontos ez.

Nekem valami ehhez hasonló van, nagyobb darab húsok sütésében nagyon hasznos.


[link]

jan. 9. 09:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 anonim ***** válasza:
82%

Az 1-el tökéleresen egyetértek, így kell.


Ettől függetlenül én már régóta kiszedem a csontot mindkét részből (alsó-felső) és akkor szétterítve soha nincs gond. Azért is csinálom így, mert nem egyszer tapasztaltam, hogy teljesen átsült comb esetén is előfordul, hogy a csont környékén ronda fekete véraláfutás van és az nem gusztusos. Így meg filézéskor az ki lehet szedni.

jan. 9. 10:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/16 anonim ***** válasza:
73%
Én is kiszedem a csontokat, csak a nagyon piciknél nem. Nem egy nagy durranás, egy hosszú metszés és ki lehet kapni.
jan. 9. 10:19
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!