Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Manapság miért használnak...

Z003 kérdése:

Manapság miért használnak öntött vas serpenyőket?

Figyelt kérdés

Azt tudom hogy megvannak az előnyei hogy egyenletesen tart hőt, olcsó és tartós. De emellett nehéz, nem lehet benne savas ételeket készíteni és a kezelése is időigényes.


Esetleg van valami hozzáadott extra íz, vagy ez csak egyfajta elkötelezettség ha valaki ilyet használ.



2021. jan. 16. 22:40
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Itt nem az a kérdés, hogy miért használják egyesek az öntöttvas edényeket, hanem, hogy miért ilyen kevesen, mikor az otthoni flekken vagy steak sütésre egyszerűen az a legjobb?
2021. jan. 17. 05:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Az öntöttvas edény megelőzi az idegbajt, amit a három hetes, máris karcos teflon serpenyő okoz az embernek.

Évszázadok óta bevált technológia, nincs benne kockázat, mint az új tapadásmentes anyagoknál (ugye a pár éve visszavont mérgező teflon és társai) és a rozsdamentes acéllal ellentétben képes a saját tapadásmentes bevonatát létrehozni.

Az öntöttvas edény jelenti számomra bizonyos értékek tiszteletét, például azt hogy az ember egyszer ruház be egy dologba, de az tartós. Nekem még nincsen sajnos serpenyőm, a nagymamámnak van, tökéletes palacsintát tud benne sütni. A testvére csinálta neki több mint 60 évvel ezelőtt, és azóta is príma. Az én öntöttvas sütőtálam kb ezer éves, amikor néhány éve vettünk egy házat, abban találtam, egy édes, tündéri házaspáré volt. Mindig amikor használom, eszembe jut milyen szerény, alázatos, kedves emberek voltak.

2021. jan. 17. 10:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Ja és igen, a sütőtállal kapcsolatban még annyi, hogy olyan albiban laktam másfél évig, ahol a sütőnek még kicsi hőmérséklet mutatója sem volt. Teljesen random hőmérséklet volt benne, az is egyenletlenül. Abban a sütőtálban viszont olyan tökéletes, szaftos, omlós csirkéket tudtam csinálni kb 0 energiával, hogy az elképesztő. Ezt egy sima rozsdamentes acél tepsi soha nem tudta volna reprodukálni.
2021. jan. 17. 10:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
Sziasztok! Kicsit OFF, de én nemrég vettem öntöttvas serpenyőt és sütőtálat is (kívülről zománcosak). Esetleg tudnátok javasolni valami jó receptet, amit érdemes ezekben készíteni?
2021. jan. 17. 21:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 Doros ***** válasza:
60%
1-es: mert a fene se emelget egy ilyen dögnehéz darabot. A steak és a flekken nem napi eledel, egyébként is az indukciós főzőlapnál van súlyhatár.
2021. jan. 25. 01:06
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!