Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » A rakott krupmlit lehet így...

A rakott krupmlit lehet így készíteni?

Figyelt kérdés

A tervem az, hogy a rakott krumpliban a tojást nem előre főzve szeletelve rakom bele külön rétegként, hanem felverem és a rétegek közé öntök belőle, mint valami tölteléket. A krupmli ugyan úgy valamilyen módon feldarabolva kerülne bele, a húsos réteghez pedig darált húst használnék meg persze reszelt sajtot minden réteg közé.


Mit gondoltok, a tojás felveszi ezt a sült állagot, mint például egy őzgerincben készült csirkés étel esetében?



febr. 4. 10:44
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem igen, a tojasnak nem sok ido kell, hogy megsuljon.
febr. 4. 10:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
95%

A tojás nagy valószínűséggel lefolyik az aljára és ott lesz egy halom rántottád, de meg fog sülni, az biztos!

Ízre nem olyan lesz, mint a főtt tojással készült, de rossz nem lesz.

Én a rakott krumpliba nem teszek húst, legfeljebb valamilyen nagyon jófajta füstölt házikolbász karikákat.

Rakhatsz a rétegek közé sajtot is, én csak a tetejére teszek, ha teszek.

Minden esetre ha elkészíted, akkor különböztesd meg a hagyományos rakott krumplitól, mondjuk "Rakott krumpli, ahogy én készítem" vagy "Rakott krumpli Juci módra" és akkor mindenki fogja tudni, hogy ez a te egyéni recepted!

febr. 4. 10:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 A kérdező kommentje:

Igazából nem terveztem kirakni sehová, de ha mégis, nyilván így tennék.


Ami azt illeti én is attól félek, hogy lefolyna az aljára, úgyhogy jó eséllyel összekeverem majd a reszelt sajttal és úgy teszem bele vékonyan.

Nyilván nem lesz olyan mint a főtt, épp ez a célom, hogy valamin változassak, ne mindíg ugyan úgy készítsem el.


Arra is gondoltam, hogy a krumpli helyett majd próbálkozom a bere/berét/tócsni féle anyaggal. Próbálta már valaki?

febr. 4. 11:03
 4/9 anonim ***** válasza:
89%
A végén öntsd nyakon a felvert tojással, amikor már majdnem megsült a krumpli-hús. Jó lesz.
febr. 4. 11:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 batta80 ***** válasza:
86%
Ha még egy kis tejszínt is öntenél a felvert tojásba, az a bajorok rakott krumplija. Keress rá! ;-)
febr. 4. 11:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
83%
A tojást bele lehet keverni tejszínbe, tojásba, ettől szószos lesz, a sajt némileg megfogja, ebbe lehet füstölt és aromásabb is. Tócsni helyett a variálást inkább zöldségekkel (paradicsom, cukkini, padlizsán, hagyma), hús/felvágott félékkel (sonka, kolbász, szalonna, csirkemell), fűszerekkel (szerecsendió, fokhagyma, majoranna, római kömény) kezdeném.
febr. 4. 12:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm az ötleteket, ki fogom őket próbálni. :)
febr. 4. 14:52
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Lehet. Keverd össze a tojást a tejföllel és azzal kend meg a rétegeket. Keverhetsz bele reszelt sajtot is. A tojás megfog sülni és összeáll. Finom lesz. :)
febr. 21. 16:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:
Szerintem működhet
febr. 21. 19:31
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2021, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!