Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Honnan tudom hogy mikor van...

Honnan tudom hogy mikor van felforralva a habtejszín?

Figyelt kérdés
Lúdláb tortát szeretnék csinálni, és szinte minden recept azt írja, hogy a tejszínt fel kell forralni. Honnan tudom hogy mikor van felforrva? Gyakran sütök-főz{k de ezzel még nem volt dolgom. 21/l

2021. márc. 27. 22:34
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
88%
Gyöngyözni, habozni kezd a forráspontnál.
2021. márc. 27. 22:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/18 anonim ***** válasza:
90%
Ha tudod hogy néz ki a víz amikor forr, akkor ezt is észre fogod vennni
2021. márc. 27. 23:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/18 anonim ***** válasza:
72%
Mondjuk a tejszínt nem szabad forralni, úgyhogy el nem tudom képzelni milyen recept lehet ez. Csak melegíteni kell. A csokit akar az benne olvasztani?
2021. márc. 28. 08:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/18 anonim ***** válasza:
5%
Bebőrözik a felülete mint régen a zacskós tejnek. De mivel 21/L vagy, ezt sem tudhatod.
2021. márc. 28. 09:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/18 anonim ***** válasza:
57%
#3, a párizsi krémet bizony főzve készítjük. Alacsony lángon, gyakran kevergetve főzzük föl a tejszínt a cukorral szálpróbáig, ekkor belekeverjük a vajat és a kakaót. Van aki még pár percet tűzön hadja, van aki már nem, de a párizsi krémet főzni kell.
2021. márc. 28. 09:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/18 anonim ***** válasza:
41%
A ganache-ról beszélsz? Összetöröd az étcsokit apró pici, egyforma darabokra. Felforralod a tejszínt, ráöntöd az étcsokira hagyod 2 percig és elkavarod habverővel amíg be nem krémesül hirtelen.
2021. márc. 28. 09:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/18 anonim ***** válasza:
66%

100g csoki + 100ml tejszín az 1:1 arány

200g csoki + 100ml tejszín a 2:1 arány

2021. márc. 28. 10:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/18 anonim ***** válasza:
67%
Életemben nem forraltam még tejszínt, nem is fogok, pedig cukraszkent végeztem és dolgoztam is 20 evet. A párizsi krémhez se kell forralni, a ganache-hoz se, csak melegíteni.
2021. márc. 28. 10:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/18 A kérdező kommentje:
Lúdláb tortát szeretnék készíteni. "A tejszínt felforralom, majd ha levettem a tűzhelyről beletördelem a 20 dkg csokoládét, és addig kavargatom, amíg teljesen élnem olvad a tejszínben. Ha kihűlt, egy éjszakára hűtőbe teszem lefedve.". Több receptben is hasonlóan van.
2021. márc. 28. 11:04
 10/18 A kérdező kommentje:
Mi lenne az a szál próba?
2021. márc. 28. 11:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!