Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mi a tisztességes elkészítésén...

Mi a tisztességes elkészítésének módja a csokoládé ganache-nak és mi a párizsi krémnek?

Figyelt kérdés
Nem valami amatőr módon történő összekutyuléké vagy egy reklámvacaké amire rámondják, hogy az vagy olyan mint az, hanem ami ténylegesen az. A cukrászipar sunyi olcsósítási módjai sem játszanak.

#párizsi krém #csokoládé ganache
2021. márc. 29. 12:08
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
75%

valódi tejszín, és minőségi fekete csokoládé.

Ennyi a titka.

2021. márc. 29. 12:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
18%

pl:

[link]


[link]


stb. stb.

2021. márc. 29. 12:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

A ganache 1:1 arányban minőségi etcsoki és habtejszin összeolvasztva, kihutve habosítva.

A parizsikrem cukorral felmelegített habtejszin, amihez kakaóport adnak, majd kihűlés után vajjal habosra keverik.

2021. márc. 29. 12:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Valódi tejszín és minőségi fekete csokoládé, tömeg szerinti fele-fele arányban lassan összeolvasztva és simára keverve. Ennyi, ennél jobb nem kell.
2021. márc. 29. 12:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
10%
3: szerintem nincs vaj a párizsi krémben! Az már "felütött" ócsósítás...
2021. márc. 29. 12:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
83%
A párizsi krémben van vaj, azzal van a krém kihabositva. Nyilvánvalóan "ócsósítás", hiszen csoki sincs benne, csak kakaopor. Magyarorszagon kivul ezt nem is használják, itt viszont ez az alap csokikrem a cukrászdákban.
2021. márc. 29. 12:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
73%

5!


Amúgy szerinted mi a parizsikrem?

2021. márc. 29. 12:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
25%

6: csak hogyha tortatöltelékbe kerül! Díszítéshez nem kell bele vaj!


[link]

2021. márc. 29. 12:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 A kérdező kommentje:

Tehát a ganache és a párizsi krém ugyanaz (csak egy lemagyarítás).

A 100g összetört étcsokoládé és az erre ráöntött, felforralt 100ml 30%-os tejszín. 1-2 percig állni hagyni amíg a csokoládé megolvad majd össszekeverni. (tejszín-étcsokolédé, semmi mást) Az adott csokoládé íze-minősége-cukortartalma adja majd a végső krém ízét.


Minden más ami ez után van az az olcsósítós kategória a drága csokoládé helyett, így lesz a zsírtartalom nélküli kakaópor+vaj+cukor verzió.

2021. márc. 29. 12:36
 10/12 anonim ***** válasza:
26%

8!


Nem látom hogy bárhol szoba került volna, mire használják, de tökmindegy, a ganache csoki és tejszín, a pariszikrem kakaó, cukor, tejszín és vaj.


Kérdező!


A parizsikrem magyar okosság, nem uyganaz, mint a ganache. Amúgy mjj értelme a kérdésednek, azon kívül, hogy kotozkodhetneked van?

2021. márc. 29. 12:38
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!