Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Sajtszakértők, sajtkedvelők,...

Sajtszakértők, sajtkedvelők, sajtfogyasztók! Melyik sajtot lehet lefagyasztani és melyiket nem a következők közül? Mature Blue Stilton, Camembert, Pálpusztai, Cheddar, Tomme de Montagne.

Figyelt kérdés

Elég ritkán szoktunk sajtokat vásárolni, de ma ahhoz volt kedvünk és hazaérve rájöttünk, hogy nagyon túltoltuk. Ennyi biztos, hogy nem fogy el belátható időn belül (illetve még a felsoroltakon kívül lett véve 3, de abból egy már elfogyott, kettőről pedig biztos, hogy fagyasztható.)


A felsoroltak közül viszont nem tudjuk, hogy melyik fagyasztható úgy, hogy kiengedés után is megfelelő legyen az állaga, stb?!


Reméljük, hogy tudtok segíteni!


Előre is köszönjük!



2021. szept. 26. 19:34
 1/7 anonim ***** válasza:
79%
En még az 1000 ftos trappistat se fagyasztom le, mert utana mar fhos lesz ize. Nem hogy a 4-5000 ftos franciakat.
2021. szept. 26. 19:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Lágy sajtot semmiképp, esetleg a félkeményet. A félkemény panírozva kibírja a fagyasztást, elvileg natúr is bírnia kell.
2021. szept. 26. 19:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2021. szept. 26. 21:25
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Megfelelő állag mire? Ami magában fogyasztásra már nem jó, még bőven mehet szószba.


Cheddar gond nélkül fagyasztható, nekem állandóan van bent. A másik négy nem igazán. Talán a Stilton, ha utána kéksajtos-tejszínes szószba kerül, de azért próbáljátok ki az erejét előtte.

2021. szept. 27. 02:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
72%

"En még az 1000 ftos trappistat se fagyasztom le, mert utana mar fhos lesz ize."


#1, talán néha ki kellene takarítani a fagyasztót is, nem gondolod?😂😂


Nem a varázslattól lesz büdös, "fagyasztószagú" a sajt meg minden más is, hanem a baktériumoktól😂

2021. szept. 27. 02:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 Wadmalac ***** válasza:
100%

A háromszög és a tömlős, meg gondolom a tégelyes krémsajtok is hajlamosak a megtúrósodásra a fagyasztástól.


Minél keményebb állagú egy sajt, annál kevésbé tudja az állagát rontani a fagyasztás, hiszen az állagváltozást a víztartalom kristályos fagyása okozza.


A mikrós kiolvasztás felejtős, totál inhomogén a melegítése, részben jeges lesz, részben meg már olvad. Sima hűtőben egy fél nap alatt felenged, ha nem túl nagy darab.

Én trappistát, goudát, ementálit szoktam kb. 3X3 cm-es keresztmetszetű csíkokra vágva és fóliába csomizva lefagyasztani, semmi baja nem lesz.

2021. szept. 27. 15:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
2023. jan. 2. 22:09
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!