Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mi a különbség az olcsó és...

Mi a különbség az olcsó és drága margarinok között, nyers felhasználás (kenyérre kenés) esetén? Az olcsó mitől olcsó?

Figyelt kérdés
Az árak a fél kilós margarinoknál kb. 180 HUF-nál kezdődnek, ami óriási különbség tekintve, hogy általában a többi (a nem olcsóak) 700+ HUF környékén értékesülnek. Főleg az érdekelne, hogy van-e valami, amit a 180 HUF-os (pl. Aldiban) "nem tud"? Ez esetleg egészségtelenebb, rosszabb ízű, egyéb?

2021. dec. 11. 03:39
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
72%
Pontosan az a 2, amit felsoroltál
2021. dec. 11. 05:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
25%
Tele van ártalmas vegyszerekkel, és az íze borzasztó az olcsónak. A drága sem egészséges meg az semjó, de egy fokkal kevésbé vacak, mint az olcsóbb.
2021. dec. 11. 07:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim ***** válasza:
83%
Olcsó, de tele rakják drága és teljesen felesleges ártalmas vegyszerekkel? Aham, kérlek mesélj még.
2021. dec. 11. 08:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Nagyrészt a víztartalmuk. Ami ilyen 200 Ft, az csaknem biztos, hogy nagyrészt, 60-80% víz, a maradék a növényi zsiradék tartalom. A drágábbaknál ez az arány többnyire fordított(van azért kivétel).

Nyilván, ha több a víz, akkor több emulgeálószer is kell, illetve több mesterséges aroma és színezék, hogy legyen valami íze és színe.

2021. dec. 11. 09:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
82%
Lehet venni préselt növényi olajat és vegyileg kiáztatottat.. Na az olcsóbb abból van és több benne a víz, ezért színezni, ízesíteni kell, hogy ne hányd ki. Egyik sem tesz jót. Én a közepes árkategóriát szoktam venni, de azt is kb. fél évente. Egyél sütött zsíros kenyeret, jobban jársz!
2021. dec. 11. 09:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Az árban nem csak az előállítási költség van benne, hanem a marketing költség, márka értéke stb. A drágább márkáért többet hajlandóak az emberek fizetni, mert automatikusan azt hiszik, hogy az jobb, egészségesebb, pszichológia. Persze az is igaz, amit a többiek mondanak.
2021. dec. 11. 10:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 anonim ***** válasza:
40%
3-as: ki mondta, hogy a vegyszerek drágák????? Éppen hogy olcsóbb, mint normál alapanyagokat tenni bele.
2021. dec. 11. 10:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim ***** válasza:
59%

És abból a minimális alapanyagból, ami a margarin gyártáshoz kell, mégis melyiket helyettesítik vegyszerrel? Hm?


És melyik vegyszer az, ami olcsóbb, mint a természetes összetevő?


Ne írjunk már h.lyeségeket

2021. dec. 11. 10:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim ***** válasza:
52%

8-as: a szilárd margarin térhálósított folyékony olaj - ez a műanyagok előállításánál ismert folyamat.

(véleményem, mint az 5-é: szerintem is jobb a sima (liba)zsíros kenyér:)

2021. dec. 11. 11:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:
73%

"ez a műanyagok előállításánál ismert folyamat"

Higy tudsz ekkora baromságot írni? :D de komolyan? Mi köze ennek a margarinhoz? Semmi.


Élelmiszerbiztonsági mérnök vagyok, első kis gólya azzal kezdi gyakszin, hogy margarint gyárt, annyira egyszerű folyamat.Akár youtubon is megnézhetnéd hogy készül, és akkor nem terjesztenéd a degradált elméleteidet

2021. dec. 11. 11:23
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!