Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Megmaradt Carbonara felszívta...

Megmaradt Carbonara felszívta az összes szószt, száraz. Maradt jó sok, fél kiló kb., de nincs itthon se tejszín, se tejföl, csak tej. Mivel tegyem szaftossá?

Figyelt kérdés

Nem szeretném kidobni, de mivel van benne tojás, lefagyasztani nem akarom, nincs kedvem ma főzni (főztem a napokban eleget), mit tegyek rá? Van valakinek valami ötlete?

Most csináltam először, az íze se az igazi. Nem nagyon ízlik, így szárazon meg főleg. Tegnap este reszeltem rá jó sok sajtot, rámikróztam, hát így sem lett szaftosabb.



2022. jan. 2. 11:20
1 2
 1/18 A kérdező kommentje:
Jah, azért ilyen sok, mert vendégeknek csináltam, voltunk páran. Frissen ízlett mindenkinek, (nekem nem annyira), de most tök száraz. Kaját nem dobok ki, ha nem muszáj. Hűtőben van, nem romlott.
2022. jan. 2. 11:28
 2/18 anonim ***** válasza:
59%
Én csinálnék még hozzá egy kis szószt.
2022. jan. 2. 11:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/18 anonim ***** válasza:
28%
Vegyes minőségi zöldségkeveréket tegyel hozzá .
2022. jan. 2. 11:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/18 anonim ***** válasza:
73%

Nem értem, hogy miért nem lehet valamit lefagyasztani, ha van benne tojás, de nem is ezt kérdezted.

Porból csináltad?

Mert egyébként a carbonaraban nincs szósz és nincs tejszín, csak bacon és tojás.

Én jelen állapotában ennek a tésztának, pirítanék némi bacont (ha van otthon ilyesmi), öntenék a tészta alá némi tejet és a zsiradékkal együtt ráönteném a bacont, majd mindezt összemelegítve, lágyítva mentenem a menthetőt.

(Ha nincs bacon, tegyél alá vajat, vagy olajat.)

2022. jan. 2. 11:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/18 anonim ***** válasza:
68%
Vízzel/tejjel melegítsd össze amennyit megeszel, a többit nyugodtan fagyaszd le!
2022. jan. 2. 11:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/18 anonim ***** válasza:
78%

Én csinálnék rá egy hig bschamel mártast, vaj liszt tej. Abba mehet bármilysn fuszer pl so bors mellett szerecsendio. Illetve mi szoktunk a bechamelbe bele reszelt sajtot tenni es megvaeni hogy beleolvadjon. Ontsd le azzal. Idovel azt is magaba szivja de frissen nagyon jo lesz


A masik otlet hogy kivajazott jenaiba beleteszed a tesztat es osszekevered bechamellel. Tetejere sajt es osszesutod amig megpriul a tetejen

2022. jan. 2. 11:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/18 anonim ***** válasza:
77%
Ha a tésztát lefagyasztja, abból kiolvasztás után egy takony lesz.
2022. jan. 2. 12:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/18 A kérdező kommentje:

4., és 6.: Köszönöm az ötleteket. Nem porból csináltam.


Nem azért nem fagyasztom le, mert van benne tojás, hanem mert ma ez lesz az ebéd (nem egyedül vagyok). Aki eszi, eszi, aki nem eszi, keres mást, írtam, hogy ma nem szeretnék főzni. Próbálom feljavítani, a besamell jól hangzik.

2022. jan. 2. 12:06
 9/18 anonim ***** válasza:
89%

Ebből már újramelegítve úgyse lesz igazi carbonara, mert ugye abban a tojássárgája még folyós...


szóval simán ráönthetsz egy kis tejet, vagy besamelt (ahogy írták előbb), és teljesen jó kaja lesz belőle - csak nem carbonara. :)))

2022. jan. 2. 12:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/18 A kérdező kommentje:

Bacon már nincs, de füstölt szalonna még igen. Ez a jénais basemall jó lesz talán.

Zöldségkeverékem sincs. Szerecsendió van itthon, de már ezer éves.

2022. jan. 2. 12:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!