Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Pár kérdés: a csőben sült, az...

Pár kérdés: a csőben sült, az a sütőben sültet jelenti? A BL55 liszt mindenhol ugyanolyan? Ha nem mitől különbözik? Kenyér helyett mire lehet kenni a kenhetőeket?

Figyelt kérdés
2022. jan. 25. 06:24
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
63%

A csőben sült azt jelenti, hogy sajttal -es sok esetben besamel martassal - borítani valamit, majd ezt sütőben rapiritjak.


A BL azt jelenti Búza Liszt, ergo ez a jelölés csak Magyarországon létezik. Maga a liszt típus mindenütt ugyanolyan.


Kenyér helyett kétszersült, kreker, zöldség, sajt

2022. jan. 25. 06:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/21 anonim ***** válasza:
78%
Na ja, nekem sem logikus, hogy mi a cső abban a dologban. :)
2022. jan. 25. 07:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/21 anonim ***** válasza:
54%

Az első téved, a csőben sütés a sütőben sütést jelenti, a német Backrohr - szó szerint sütőcső - rossz tükörfordítása.

A sajt+besamellel sütést a gratin jelenti.

A liszted jelölése szabványos, elvileg minden azonos jelzésü liszt egyforma kellene, hogy legyen (a számok azt mutatják, mennyire finomra van örölve a gabona), de természetesen a gabona minősége nem mindig 100%-ban egyforma, függ pl. az időjárástól, ezért fordulhat elö, hogy ugyanolyan liszttel sem mindig ugyanaz az eredmény lesz.

Kenni meg mindenre lehet, ami elég lapos, csak fantázia kérdése.

2022. jan. 25. 08:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/21 anonim ***** válasza:
34%

3!


[link]


A csőben sütés és a gratinirozas -manapsag- ugyanaz.

2022. jan. 25. 08:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/21 anonim ***** válasza:
54%

A gond az, hogy a linked nem hiteles forrás, a cső a Rohr fordítása.

Az, hogy ma a legtöbb helyen rosszul használják, más kérdés.

2022. jan. 25. 08:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/21 A kérdező kommentje:

Ha 5 boltban ugyanolyan jelölésű a liszt, pl a BL55, akkor honnan, miből tudom hogy melyik milyen minőségű, van egyéb jel rajtuk?


A csőBEN sütés nem azt jelenti hogy hol sül? Jelen esetben a sütőben. Nem azt hogy mik vannak az ételen.

2022. jan. 25. 08:34
 7/21 anonim ***** válasza:
54%

5!


Vendéglátóipari iskolába jártam valamikor száz évvel ezelőtt. Ugyanígy tanultuk az elelmiszerismeret órán. 🤗

2022. jan. 25. 08:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/21 anonim ***** válasza:
24%

AZ 5 boltban az azonos jelölésü liszt egyforma, a nedvességtartalma lehet kisebb eltérő, de ezt a tészta készítésekor tudod korrigálni.


"A csőBEN sütés nem azt jelenti hogy hol sül? Jelen esetben a sütőben. "

DE, ebben tökéletesen igazad van.

2022. jan. 25. 08:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/21 A kérdező kommentje:
Akkor már csak annyi kérdésem lenne hogy miért van 200 ft különbség 2 azonos liszt között?
2022. jan. 25. 12:13
 10/21 anonim ***** válasza:
74%

A márka és a minőseg miatt. De aki mondjuk nem csinál nagy mennyiségben kelt tésztákat, nehezn veszi észre. Pl nekem van olyan liszt amiből 10 százalékkal több kell ugyanannyi folyadékhoz mint máskor, hogy összeálljon a kenyér/kalács. Tehát a szemcseméret és hanutartalom (amit a bl55 kifejezés jelol) megegyezik csak másmennyire van kiszárítva, másfajta búza az alapja.

De a legnagyobb árkulonbség a nem kezmuves liszteknél a márka ára

2022. jan. 25. 12:19
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!