Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Vákumozással meddig lehet...

Vákumozással meddig lehet eltartani az ételt?

Figyelt kérdés
Ha mondjuk elkészítek sült húst, párolt zöldséget, főtt rizst, esetleg tarhonyás húst az vákumozva hűtőben meddig lehet eltartani?

2022. okt. 14. 22:34
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Azert ne varj csodat. En ugy saccolom, hogy max. 1-2 nappal tovabb.

A tarhonyas hust speciel le lehet fagyasztani.

A parolt zoldseget es a rizst ne keszitsd el elore, azok ugyis gyorsan megvannak.

A sulthus meg olyan, amivel nem kell sokat pepecselni.

Folosleges elore elkesziteni oket. Amiket leirtal, azok kozul a tarhonyas hussal tobbet kell foglalkozni, mint a tobbivel osszesen.

2022. okt. 15. 00:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:
74%

Főtt ételt soha nem vákumozok, csak friss gyümölcsöt és zöldséget, valamint sajtot, és azokat a dolgokat, amiket vákumozva vettem meg (pl. szeletelt szalámi csomag).

A zöld banán pl. két hétig volt zöld a hűtő legalsó viókjában, utána a konyha polcon gyönyörűen beérett és kb egy hétig ettük. Gyakorlatilag 3 hétig nem barnult meg. Sárgarépa 5-6 hónapig, friss paprikafélék szintén, kb egy hónapig ropogósak maradnak. Fejes salátát nem szoktam vákumozni, mert a vákum megtöri a leveleket, de szorosan bezacskózva, levegőtől elzárt helyen akár 3-4 hétig is ropogós marad. Persze mindehez kell egy nagy hűtő a tároláshoz.

Főtt ételt max. kiadagolva fagyasztok, soha nem vákumozok, szerintem a rizst például pürésítené.

2022. okt. 15. 04:08
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!