Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Megoldható, hogy a rántott...

Megoldható, hogy a rántott sajt ne folyjon ki?

Figyelt kérdés

Dupla panírt már próbáltam, úgy valamivel kevésbé lesz drámai a végeredmény, de nem tökéletes.

Valami egyéb trükk?


2011. ápr. 2. 19:38
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Van, aki félig, vagy teljesen lefagyasztott sajtszeleteket paníroz be duplán, én még nem próbáltam, minket nem zavar, ha kicsit kibuggyan.
2011. ápr. 2. 19:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

3réteget teszek,liszt,tojás,morzsa,tojás,morzsa,tojás,morzsa

és nekem nem folyik ki

2011. ápr. 2. 19:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 A kérdező kommentje:

19.41

Én szeretem, ha egyben marad. Most meg elég lágy is az "alapanyag". A fagyasztás jó ötlet, köszi. Egy órára hidegre teszem.

19.44

A tripla panír nem lesz már kellemetlenül vastag az evéskor?

2011. ápr. 2. 19:55
 4/10 De Puta Madre ***** válasza:
Van olyan sajt, ami direkt sütéshez való, nyúlós lesz, de nem folyik.
2011. ápr. 2. 19:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim válasza:
100%
én csak egy rétegben panírozom, lényeg, hogy jó forró legyen az olaj és akkor nincs ideje szétolvadni a sajtnak, jó színe lesz a panírnak.
2011. ápr. 2. 20:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
Van direkt rántani való sajt.Én a Penny-ben szoktam venni,kb. ugyanannyiba kerül mint a trappista.
2011. ápr. 2. 22:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:

Bundázd be 2-szer a sajtot, de alaposan, jól megnyomkodva.

Hagyd benne a zsemlemorzsában egy kicsit, és azzal együtt (ha nem volt elég hideg a sajt) rakd vissza a hűrőbe.

Nem az a lényeg, hogy hidegen panírozd, hanem hogy hideg legyen, mikor elkezded sütni.

Nagyon sokat jelent az is, ha 5-10 percre bennehagyod a morzsában, úgy, hogy teljesen befedje.


És ami a lényeg! Nagyon forró olajban süssed. Olyan forróban, hogy kb. 10-15, max 20 mp alatt megsüljön a sajt. És ne emelgesd közben, mert ha hideget ér, akkor elkezd felfújódni, szétreped rajta a bunda, és akkor azért folyik ki.

2011. ápr. 3. 08:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 A kérdező kommentje:

Végeredmény: bepaníroztam duplán, hagytam kicsit a zsemlemorzsában, hogy szívjon, beraktam a fagyasztóba, majd félig fagyottan jó forró olajban sütöttem. Azért nem 20 mp-ig, kb. egy percet adtam neki. És a nagy része egyben maradt:)

Köszönöm nektek.

2011. ápr. 3. 18:52
 9/10 anonim válasza:
mint már említették be kell tenni a fagyasztóba. Én panírozás után szoktam, és utána jöhet a kirántás 15/L
2011. ápr. 5. 17:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:

Én dupla panírba teszem és simán kisütöm. Nem szabad sokáig az olajban hagyni, mert akkor folyik ki. Illetve nem szabad villával beleszúrni, se az olajba tétel előtt, se akkor, mikor kivesszük miután megsült. Így nekem szinte soha nem folyik ki a sima trapista.

Régen mindig úgy rontotta el a hugom, hogy beleszúrta a villát a még meg nem sült panírozott sajtba, és úgy helyezte bele az olajba. Így természetesen megsérült a panír és az összes sajt kifolyt.. :)

2011. ápr. 6. 12:41
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!