Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Sajt nyújtása sajttekercsnél?

Sajt nyújtása sajttekercsnél?

Figyelt kérdés

Sajttekercset szeretnék csinálni. Ahhoz fel kell melegíteni a sajtot, amit aztán ki kell nyújtani. A bökkenő csak az, hogy sosem dolgoztam még sajttal, csak tésztával, ezért sok kérdésem akad O.O


A legfontosabb az lenne: a sajtot min kell kinyújtani? Fadeszkán, vagy valami tányéron, tepsin? Tegyek alá sütőpapírt, alufóliát, vagy bármit, hogy ne ragadjon, vagy nem fog ragadni?


Még sosem nyújtottam tésztán kívül semmit, ahhoz fa + liszt kellett, szóval remélem, tudtok segíteni :D


Néhány recept annak, aki nem tudja, mire gondolok:

[link]

[link]


2011. máj. 24. 22:27
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
60 fokos vízben áztatod a sajtot, utána asztallapon szépen kinyújtod vagy deszkán. Nekem nem szokott ragadni.
2011. máj. 24. 22:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
én a gránitlapon nyújtom,nem ragadt soha
2011. máj. 24. 23:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
Sokkal egyszerübb, ha a sajtot elszeleteled vékonyra, sütöpapirral bélelt tepsire sorosan egymás mellé teszed és a sütöben 100 fokon már perdig melegited, amig a szeletek összeolvadnak, de még nem folynak. Utána vársz, amig kihül, és máris tölthetö.
2011. máj. 25. 21:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
A felszeletelt sajtot tányérra teszed, mikróban felmelegíted (nem főzöd!), néha megkevergeted.(hamar megolvad, csak, hogy egyenletes legyen azért kell keverni rajta).Én gyúródeszkára teszek folpackot, arra kerül a sajt és nyújtófával szépen kinyújtható.A folpack segít a feltekerésben is.
2011. máj. 26. 15:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
Vizezett deszkán kell nyújtani (én azon szoktam).
2011. jún. 7. 21:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 halasz_krisztian válasza:
Szakács vagyok sürün készitek ilyet , 2 lehetöség van (amit használni szoktam) vagy becsomagolod a sajtot alufoliába ,és felteszed vizbe melegedni . Akkor jó ha az alufolia elfeketedik .A másik hehetöség , ha idő szükében vagy .Beteszed a sajtot a mikroba és 10 mpenként bele keversz. A nyujtáshoz terits le alufoliát ,ugyis ebbe tekered majd fel. Csinálj egy nagy "szaloncukrot" belölle. Szükséged lesz még egy nyujtófára vagy egy boros üvegre !!!!!!! A lényeg hogy gyorsan dolgozz! A tömlös sajtkrémet na felejtsd ki ,isteni lesz!
2011. jún. 9. 09:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! :) Megpróbálok összehozni valamit.
2011. jún. 16. 19:14

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!