Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogy csináljátok a kovászos...

Hogy csináljátok a kovászos uborkát?

Figyelt kérdés
Öreg vagy gyenge kaporral?Nem baj ha magvas?Foghagymát tesztek bele?Lisztet szórtok rá vagy kenyeret?
2011. aug. 26. 18:15
 1/10 anonim ***** válasza:
71%

az öreg magvas kapor még intenzívebb, mint zöld zsenge. nyugodtan használd, ha olyanod van.

én alul kapor, ra az uborka, fölöl kapor, pár gerezd fokhagyma, meleg sós víz (egy ek. ecet) fölül kapor és kenyér. ennyi:)

2011. aug. 26. 18:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
Anyukám kenyeret tesz a tetejére, anyósom krumplit. Mindkettő fincsi, de a részleteket nemtom.:)
2011. aug. 26. 18:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
* a fölül kaprot kétszer írtam...:))
2011. aug. 26. 18:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:

Amilyen kaprot éppen kapok!

Alul kapor,rá az ubi,középen kapor,közé sok fokhagyma,meleg sós víz és a tetején kenyér. Az enyém holnap kész!

2011. aug. 26. 18:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:
köszi.most már azt mondjátok meg,mitől lett keserű.Úgy csinálom én is ahogy írjátok.Öreg kapor,sós víz foghagyma,kenyér.Idén már kettő adagot dobtam ki.Előtte nem volt keserű az ubi.
2011. aug. 26. 18:42
 6/10 anonim ***** válasza:
én úgy tudom mindig a gyenge a jó, nálunk a nagyi mindig kirakja a napra ott van napokig, és persze a kenyér is benne van. Mindig finomra sikerül neki, de én még nem csináltam, de tuti hogy napoztatja őket(bár nem tudom minek kell kirakni)
2011. aug. 26. 18:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
0%
Sehogy. Nem szeressük.
2011. aug. 26. 18:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
Csak az uborkával lehet gond. Még a kapor is csinálhat rossz ízt. Mind a kettőnek frissnek kell lenni, akkor lesz jőízű az uborkád.
2011. aug. 26. 19:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
Nekem is lett idén keserű..., öreg kaporral csináltam. Nagyon "hirtelen" kezdett érni, látszott, hogy valami nem stimmel vele. Egyébként zsemlét szoktam tenni a tetejére.
2011. aug. 26. 21:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Üveg aljára kapor,majd mehetnek bele a bevágott közepes uborkák.1 liter vízbe 1 evőkanál sót teszek,és egy pici ecetet,mert mi nagyon ropogósan szeretjük a kovi ubit.Tetejére már nem teszek kaprot,csak a kenyeret,vagy zsemlét,ami van otthon.Én fokhagymát nem teszek bele,mert nem szeretjük úgy egyáltalán.Így is nagyon finom lesz az ubi.Egy napot hagyom csak rajta a kenyeret,utána kiveszem belőle,és már csak kenyér nélkül tartom a napon még 3-4 napot.Nagyon finom,aki kóstolta kérte a receptet,főleg mert ropogós.
2011. aug. 27. 01:44
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!