Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Milyen anyagú (régi) konyhai...

Milyen anyagú (régi) konyhai eszközök, felszerelések veszélyesek, ártalmasak az egészségre? Pl. Rákkeltő anyagok?

Figyelt kérdés
Pl. milyen anyagból készült edényeket, étkészletet, evőeszközöket kell kiselejtezni a háztartásból? Pl. alumínium evőeszközöket? Azok rákkeltőek? Alpakka? Réz kanál?
2011. nov. 14. 00:22
 1/5 anonim ***** válasza:

Ezek közül egyik se. Csak arra ügyelj, hogy mi mivel ne reagáljon.

Például az alumíniumot ne érje tartósan ecet, vagy egyéb sav.

2011. nov. 14. 00:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
46%
Amúgy meg ha az egészségre káros dolgokat akarod kidobni, akkor kezdd a mikrosütővel.
2011. nov. 14. 00:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

A mikró nem káros az egészségre. Amit írtál,azok közül a rézedények a nem jók. Nehéz tisztán tartani őket.

Rézből nem készítettek evőeszközöket,csak mozsarat vagy habüstöt.

Egyik sem rákkeltő. A régiek mindegyiket használták,és nem lettek tőle betegek.

2011. nov. 14. 06:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 Bubuc ***** válasza:
teflon
2011. nov. 14. 12:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
Jogos, ha a teflon megsérült, már ne használd. Az valóban veszélyes, mert a sérülés mellől idővel feljön, és belekerül az ételbe. Az ilyet jobb kidobni.
2011. nov. 14. 14:31
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!