Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Van-e valamilyen káros hatása...

Van-e valamilyen káros hatása a fagyott krumplinak?

Figyelt kérdés
2011. nov. 26. 13:04
 1/4 anonim válasza:
nincs
2011. nov. 26. 13:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
Á, szerintem nincsen. Maximum annyi, hogy egy kicsit rosszabb az íze, de ez sem valószínű.
2011. nov. 26. 16:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
lefagy tőle a mancsod...
2011. nov. 27. 05:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 cskati01 válasza:

Semmilyen káros hatása nem lesz. Ugyanis:

A burgonya gyors megfagyása következtében a cukorképződés csak jelentéktelen; ha azonban a burgonya csak igen lassan fagy meg, akkor a cukorképződés feltűnőbb. A megédesedést nem a megfagyás, hanem az okozza, ha a burgonya huzamosabb ideig O fok alatti hidegen áll. Például, ha a burgonya 2 hétig -1-2 fok hidegben állott, nem fagyott meg, és cukortartalma mégis 2%-ra emelkedett; ha a burgonya még tovább áll a hidegben, a cukortartalom még inkább emelkedik. Ha azonban a burgonya megfagy, cukortartalma többé nem növekszik.

A cukor a burgonyában az abban lévő keményítőből képződik, és pedig egy diastatikus erjesztő által; és ha az ily édes ízű burgonya 6-8 napig 20 foknyi meleg helyen áll, a gumók légzése által a cukor elégettetvén, édes ízét ismét teljesen elveszíti.

2017. febr. 19. 13:36
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!