Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan kell légkeveréses...

Hogyan kell légkeveréses sütőben piskótát sütni, hogy ne essen össze, ne száradjon ki, puha és finom legyen?

Figyelt kérdés

Minden esetben, amikor piskótát sütök, sütés közben gyönyörűen feljön, látom az üvegen keresztül. Már előre örülök, hogy most biztosan sikerül, de eddig soha egyetlen alkalommal sem lett szép magas. Bármit csinálok, mindig összeesik a felére, a legutóbb még nyers is maradt a közepe.

Már annyi helyen megnéztem a receptet, de sehol nem írják, hogy hány fokon süssem, légkeverésesre állítsam vagy ne, előmelegített sütőbe tegyem vagy sem. Az az igazság, hogy csak találgatok, próbálkozom, de sehogy sem megy.:(

Nem nyitogatom a sütőt, ennyit tudok.

A receptem szerint teszek bele szódabikarbónát is...

Aki jó piskótát tud sütni, az kérem írja le nekem pontról pontra, hogyan készül, mert már nagyon unom, hogy kb a 20. lesz rossz.


2011. dec. 16. 16:37
 1/7 anonim ***** válasza:

Nagy tepsibe 10 tojást használok, mindig sikerül de csak a mamám receptjével, ami a következő.


10 egész tojás

10 kanál kristálycukor

Tedd tálba így egybe, és a robotgép legnagyobb fokozatán verd kb 20-25 percig.

Sokáig tart,de megéri /nekem a szétválasztott tojásos recept annyira nem vált be./

Látni fogod mikor jó. Onnan lehet tudni, hogy a tetején keményen fodrozódik a massza.


Amikor kész, 10 kanál /nem túl púpos, de azért legyen rajta/ lisztet fakanállal forgass bele. Nagyon szépen eloszlik, de vigyázz ne törd össze a habot.


lisztezett tepsibe süsd kb 180 fokon. 15-20 percig

Ha a légkeverést ki tudod kapcsolni tedd meg, a piskótánál nem szükséges.

Az ajtót az első 10 percben nem szabad kinyitni.


Ha szép színe van, vedd ki, és ruhával takard le. Akkor borítsd ki, ha kihűlt.

2011. dec. 16. 16:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a gyors választ, ki fogom próbálni!

Még annyit, hogy sütőpor vagy ilyesmi nem kell bele?

2011. dec. 16. 16:55
 3/7 A kérdező kommentje:

Ja, és 15-20 perc múlva amikor úgy látom, hogy megsült, akkor kapcsolja nullára a hőfokot, vagy már a sütés felénél? Ezt azért kérdezem, mert ha még 10 percig nem lehet kinyitni, akkor a hőmérséklet nem fog lecsökkenni, hiába zárom el a sütőt, így akkor meg fog hosszabbodni a sütés időtartama is 10 perccel. Vagy az nem baj?

Ezekkel van a bajom.:(

Igen, ki lehet kapcsolni a légkeverést!

2011. dec. 16. 16:58
 4/7 anonim ***** válasza:

Nekem légkeveréses sütőm van, én is 180 fokon sütném, előmelegítve.

Amikor beteszem, akkor alsó "lángon", kb 10-15 perc múlva, amikor már illata van,akkor állítanám felsőlángra. Tűpróbával ellenőrizném, hogy megsült.

2011. dec. 16. 17:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

1, vagyok

Tényleg ezt nem írtam.

Akkor tedd be sülni, ha már elérte a 160 fokot minimum.


Sütőpor, szódabikarbóna nem kell bele.

A sütőt én végig 180 fokon hagyom, nem kapcsolom le közben.

2011. dec. 16. 17:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
és alsó - felső sütésen :)
2011. dec. 16. 17:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:
Sikerult azota kitapasztalni?Nekem sajnos,csak gazsutom van.
2017. nov. 27. 19:01
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!