Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Ha sütőben csinálok rántott...

Ha sütőben csinálok rántott húst, alufóliával le kell takarni a tepsit?

Figyelt kérdés
2012. szept. 25. 13:02
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
Elfelejtettem, hány fokos sütőben kell sütni?
2012. szept. 25. 13:04
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem! Kell alá sütőpapír és kb. 200 fok. Öt perc után fordíts meg a szeleteket.
2012. szept. 25. 13:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim ***** válasza:
Előttem szólónak jár a pont! ;) Annyit tennék még hozzá hogy egy pici olajat csepegtess minden húsra különben nagyon száraz lesz a panír.
2012. szept. 25. 13:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:

nem kell letakarni.

párom nagyija csak simán alá tesz egy kis olajat, meg rájuk locsol egy kicsit, és kész.

elég gyorsan megvan, igaz ő csirkéből csinálja.

2012. szept. 25. 13:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
bocsi, de közbekérdeznék! milyen húst érdemes így rántani? Akár csirkecombot is, vagy inkább vékony szeleteket?
2012. szept. 25. 17:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 doboszoli ***** válasza:

Én próbáltam, az "idők szavára" hallgatva, karajból.

Vélemény: fából vaskarika...

De kinek-kinek.

2012. szept. 25. 19:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 anonim ***** válasza:

Semmilyen hút (vagy egyebet) nem érdemes igy csinálni, mert ha teszel alá zsiradékot, akkor a panir az egészet beszivja, meg elázott lesz, ha meg nem, akkor ugyan nem zsiros, de akkor sem jó.


Ha valaki KEVÈS zsiradékot akar a rántott hús panirjába, akkor SOK és nagyon FORRÓ zsirba/olajba tegye a bepanirozott húst, és úgy süsse ki. UTána papirtörlöre szedje ki. Ha a zsir/olaj elég forró, akkor a panr azonnal megsül és nem sziv fel jóformán semmit belöle.


Nekem a szalvéta a legtöbb esetben 2 kg kisütött rántott hús után sem látszik szirosnak.


Viszont amit eddig bárhol ettem - szerencsére nem sokszor - tepsiben sütöttet, az csupa zsir volt, kisérletként ráraktam szalvétára és a KETTÖ SZELET teljesen átáztatta zsirral.

2012. szept. 25. 19:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 A kérdező kommentje:

Na, akkor most mi legyen....? :)

Nem létezik hogy a hőfok miatt térnek el a vélemények?

2012. szept. 25. 20:51
 9/15 anonim ***** válasza:

Szerintem csirke combból érdemes kipróbálni. Én úgy készítem hogy az alsó combok bőrét lehúzom, a csont mellett késsel beszurkálom, besózom, és egy enyhe fokhagymás joghurtba rakom pácolódni.A joghurtból kivéve a kezemmel lehúzom a felesleges joghurtot, majd lisztbe tojásba és natúr kukorica pehelybe forgatom (a kukorica pehelyt összetöröm, de azért ne legyen nagyon apró) Az így bepanírozott combokat sütőpapírral bélelt tepsibe rakom, és enyhén megcsorgatom olajjal.A sütő teljesen legyen előmelegítve 200 fokra amikor betesszük a húst.Félidőben meg kell fordítani, és szép pirosra süssük.

Nem szívja fel a zsírt, nagyon szaftos, kívül ropogós egyszóval isteni.:)

2012. szept. 25. 20:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 A kérdező kommentje:
Na, lesz ami lesz, hétvégén kipróbálom!
2012. szept. 25. 21:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!