Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » HA a méz besűrűsödik, akkor...

HA a méz besűrűsödik, akkor hogyan lehet megint folyóssá tenni?

Figyelt kérdés
A konyhában volt, lehet hogy a melegtől sűrűsödött be :( , de szeretném, ah megint folyós lenne és tudnám enni a kenyérrel :)
2009. nov. 14. 08:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Forralj fel, vagy melegíts egy edényben vizet, és állítsd bele a mézet
2009. nov. 14. 08:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Valóban melegíteni kell, de véletlenül se forró vízbe tedd, mert eltörik az üveg!

Egy edénybe önts vizet, állítsd bele a mézesüveget és tedd a gázra. Melegítsd amíg forrni kezd a víz, aztán takarák lángon forrald. Addig csináld, ameddig a méz újra megfelelő állagú nem lesz. Aztán zárd el a gázt és hagyd langyosra hűlni a vízben álló mézet. Ha már kézzel meg tudod fogni, akkor kiveheted a vízből.

Ha túl hirtelen hőváltozásnak teszed ki, akkor könnyen elpattan az üveg és kifolyik a méz.

2009. nov. 14. 08:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
43%
Nem attól sűrűsödött be, hogy a konyhában melegen volt, hanem agyon van cukrozva (sajnos) és ezt úgy mondják, hogy kikristályosodik. Ez ellen sajnos nem tudsz semmit tenni, ha a kamrában van hidegen, akkor is kicsapódik a cukor. Úgy járj el, ahogy a második válaszoló írta.
2009. nov. 14. 08:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
92%
Ha háztól veszed a mézet, akkor semmi ok a cukrosodás miatti aggodalomra: a jó méz ugyanis cukrosodik. A bolti mézek -amikbe adalékok kerül(het)nek-, NEM cukrosodnak, hanem esetleg penészednek. Édesapám méhész... A kiolvasztás módszerében tökéletesen egyetértek az előttem szólókkal.
2009. nov. 14. 09:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
91%
nincs agyoncukrozva, mert nekünk is saját mézünk van, cukrot még hírből sem hallott, és mégis olyan sűrű, mint a zsír (pl.)
2009. nov. 14. 09:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
90%
Az utolsó tudja jól. Csak az igazi háziméz cukrosodik ki, de ez így van rendjén.
2009. nov. 14. 09:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
92%
Csak hogy kicsit pontositsam, az igazi méz szokott cukrosodni, de a még fajtájától is függ, az akác gyorsan besürüsödik, a vegyes virágméz viszont kevésbé.
2009. nov. 14. 13:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Házi méz a miénk, ismerőstől vettünk, állítólag akácméz! Akkor mostmár tudom, hogy igy van rendjén. Sajnos ezt nem tudom nyalakodni ,csak teába jó :)
2009. nov. 14. 15:14
 9/11 anonim ***** válasza:
43%
kiolvasztod ha "nyalakodni" akarsz. egy idő után visszasűrűsödik, de utána megint ki lehet olvasztani, és akkor megint folyós lesz. egyébként a repce az egyik olyan méz, ami szinte azonnal a pörgetés után elkezd sűrűsödni. az akácnál ez a "korral" jár... :)
2009. nov. 14. 15:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
54%
Hát ja a virágméz kikristályosodik. A mézet nem szabad hevíteni. De melegíteni lehet. Úgy is jó ha beviszed a szobába a fűtőtest mellé. Vegyél akácmézet az nem kristályosodik ki.
2009. dec. 26. 23:00
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!