Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Miért kell kétszer keleszteni?

Miért kell kétszer keleszteni?

Figyelt kérdés
Nem igazán látom a különbséget, ha a kenyeret azonnal a sütőedényekbe adagolom, vagy kelesztés után, újabb átgyurkálást követően.
2009. nov. 15. 12:54
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Amikor elöször keleszted, akkor aránylag nagy "buborékok" lesznek a tésztában. Ha még egyszer átgyúrod, akkor eloszlanak benne és csak finom lyukacsok maradnak.
2009. nov. 15. 21:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
Igazad lehet. Azért nem látom a különbséget, mert a Glyx nevű keveréktől amúgy sem képződnek nagy lyukak. Viszont a fánknál tudom hasznosítani az ismeretedet. A megkelt tésztát csak el szoktam nyomogatni, vagy sodorni. A mások által dícsért nagy lyukak nem a fánkom "jósága". Az a sok apró lenne. Köszönöm szépen a válaszodat.
2009. nov. 15. 21:41
 3/3 anonim ***** válasza:
Szivesen, örülök, ha tudtad hasznositani.
2009. nov. 16. 13:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2020, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info@gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!