Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ

Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook






Kategória: Ételek, italok » Konyhai praktikák

A kérdés

Hogy kell berakni a vizes uborkát?


 2008-07-09 17:27  Privát üzenet  Tetszik 

A válaszok
Hova??? Mi az a vizes uborka???

A válasz 12%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 85%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/6Időpont 2008-07-09 19:25 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Gondolom a kovászos ubira gondolsz.Berakod egy tiszta üvegbe az ubikat,amit előzőleg bevagdalsz.Néhány szál kaprt raksz az aljára,a tetejére egy szelet kenyeret.1 liter meleg vizhez 3 dkg sót veszünk ráöntjük az ubira és lefedjük kistányérral.Meleg helyre vagy napra tesszük.Pár nap múlva a leve megzavarosodik,az ubik sárgák lesznek.ekkor átszedjük egy tiszta edénybe,levét leszűrjük és a hűtőbe tesszük.Egy ismerősöm tököt vágott közé meg sem lehetett különböztetni az uborkától.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 84%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/6Időpont 2008-07-09 21:22 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Nagyanyám azt a kovászost hívta vizes uborkának, amit eltett télire!
Megcsinálta a kovászos ubit, aztán leszűrte, tiszta üvegbe tette, tetejére dobott egy kalmopyrint, lekötötte, dunsztolta, és ment a kamrába! Egész télen volt kovászos uborkája otthon!

Amit rögtön megettek, csak azt hívta kovászosnak.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 80%-ban hasznos válaszokat ad.
# 3/6Időpont 2008-07-10 01:26 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Először is tisztázzuk a VIZES UBORKA nem kovászos uborka
Vizes uborka eltevése télire.

5 literes üvegben általában 3kg- uborkát számitunk.

A megmosott kefével lesurolt uborkákat /közepes nagyságuak/ egy nagyobb tálba vagy vödörbe rakjuk, 2o dkg sót 6 liter vizbe feloldunk, és felforraljuk a sósvízet az uborkára öntjük.5 percig állni hadjuk
Ezt a sós vízet leőntjük és kiöntjük. és száradni hadjuk az uborkákat egy konyharuhán.
Majd szorossan az üvegbe rakjuk, kaprot és tormát dugunk közbe mikor meg telt az üveg fémre tesszük /Jó a mosogató is./ Megint forralunk erős sós vizet és az üvebetöltjük tele.

Be rakjuk a kamrába nem kell meg ilyedni ez párnap mulva elkezd forrni,vizes konyharuhát teszünk az üveg tetejére
ezt addig ismételjük amig tiszta lesz a leve.

Ajánlatos: egy tálba vagy vödörbe rakni az üveget hogy más száraz maradjon. Télen bármikor felbontható és finom nagyon.

A válasz 100%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 87%-ban hasznos válaszokat ad.
# 4/6Időpont 2008-07-13 14:54 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm ,erre a vizes uborkára gondoltam! Köszi, puszi!

# 5/6Időpont 2008-07-21 15:43 Privát üzenet
hát ha már vizes, akkor könnyen bemegy ;)
és nem a berakás a fontos, hanem ahogy csinálod cica :$

A válasz 67%-ban hasznosnak tűnik. A válaszíró 31%-ban hasznos válaszokat ad.
# 6/6Időpont 2010-05-14 15:09 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldése



Kapcsolódó kérdések
Írnátok ecetes édes uborkát receptet télire?
Hogy csináljátok a kovászos uborkát?
A szomszédom tett el hordóba uborkát! Mindent belerakott amit írt a recept. Mégis megfonnyadt neki az összes! Tett el üvegbe is és ugyanúgy összefonnyadt! Mi lehet az oka? Mert a..
Hogyan tudnék a leggyorsabban savanyú uborkát eltenni télire?
SOS:Kovászos uborka ilyen időben? Kaptam 2 kiló szép kovászolni való uborkát. El merjem tenni ilyen hidegben. Mi lesz vele, ha nem fog sütni a nap, vagy megérik ittbent is? Vagy..
Hogyan kell a legfinomabban berakni az uborkát savanyúságnak?

Kérdések a Ételek, italok rovatbólKérdések a Konyhai praktikák rovatból








Minden jog fenntartva © 2017, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Sitemap | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelmi szabályok | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu