Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan lesz szaftos a paprikás...

Hogyan lesz szaftos a paprikás krumpli?

Figyelt kérdés

Mindig levesesre sikerül, pedig egyszer ettem olyat, ami szaftos volt, sűrű, finom szaftos.

Erre keresek valami bevált megoldást.


Köszönöm!


2014. jan. 20. 17:16
 1/10 anonim ***** válasza:
73%
Lisztes fajta krumplit jó hozzá használni, az besüriti a levét.
2014. jan. 20. 17:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
84%

Jó pörkölt alapot készitek ,jó sok hagymával. majd annyi vizet teszek a burgonyára ami éppen ellepi.

Majd fedő nélkül főzöm közepes lángon így még párolog is el a főzőléből.

2014. jan. 20. 17:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Több hagyma + főzd tovább, hogy a krumpli is szétessen kicsit.
2014. jan. 20. 17:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
A kolbászt ,lepiritom ,majd a kolbász zsírján jó sok hagymát piritok . Ráteszem a paprikát . felöntöm annyi vízzel ami pont ellepné burgonyát : Most még nem teszem bele burgonyát kb 10 percig főzöm ezt a pörkölt alapot: Ez alatt sürüsödik ,majd beleteszem a burgonyát /ha lehet akkor lisztes fajtát választok./ beleteszem a kolbászt is és készre főzöm.
2014. jan. 20. 17:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
73%

Ugyanúgy, mint a jó pörköltet. az alap nagyon fontos. A hagymát zsiradékon dinsztelni, kis sóval egy csöpp vízzel fedő alatt pépesre párolni, majd zsírjára visszasütni. ekkor bele a jóféle fűszerpaprika, és a krumpli annyika vízzel amennyi éppencsak ellepi. a krumpli főzés közben kopik, ez is sűríti az ételt.Mindig könnyebb egy kis vízzel pótolni a kevés levet, mint a bő lére engedettet elfőzni.

Jelzem, vannak sokan,(mi nem ) akik hosszú lével szeretik. De a kezdés ugyanaz, mert a hosszú lében úszkáló körömnyi hagymák nem valami szívderítőek.

2014. jan. 20. 18:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 doboszoli ***** válasza:
79%

Utolsóval egyetértek.

Bizony a jó paprikás krumpli nem készül sokkal előbb, mint egy átlagos pörkölt. A tartalmas, elfőzött hagymaalap ugyanúgy kötelező, mint a pörköltnél.

Ha a krumplit kissé megkoptatod,(ami nem egyenértékű a pépesre főzéssel!) tartalmas, sűrű szaftot kapsz.

Nagyon jó szolgálatot tehet az előre lefőzött csontlé is, úgy ízben, mint állagban.

Szoktam volt hangoztatni, semmilyen, a legegyszerűbb ételt sem szabad letegezni, ugyanolyan odafigyeléssel főzd, mint a legdrágább alapanyagot!

2014. jan. 21. 06:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:

Szuper otleteket kaptam, koszonom! Tollas denever repuljon az alsonadragjaba annak, aki lepontozot nehany valaszt! Mindegyik hasznos es jo, tolem ment a zold mindenkinek!


Utolsoelottihez egy kerdes: mit jelent az, hogy zsirjara visszasutni?

2014. jan. 21. 10:42
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Zsiradékon kezded megdinsztelni a hagymát, picit besózod. amikor szalmasárga lesz, akkor öntesz hozzá pici vizet és fedő alatt pépesre párolod. lehet, hogy többször is kell hangyányi vizet adagolni. ha ez a pépes állag bekövetkezett, akkor már fedő nélkül hagyod, hogy ismét a zsíradék látszódjon ne a víz. innét már lehet készíteni a pörköltet, paprikáskrumplit, és minden hagymás alapú kaját.
2014. jan. 21. 11:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 doboszoli ***** válasza:
100%

Nem tudok belekötni, profi a "

bakonyi lyány."

2014. jan. 21. 17:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim válasza:
Mi úgy szoktuk csinálni, hogy a főtt krumpliból egy maroknyit szétnyomunk és azt úgy keverjük bele az ételbe. Pont ma készítettünk :)
2014. jan. 22. 22:36
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!