Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mustáros és tormás üvegbe...

Mustáros és tormás üvegbe lekvár? Hogy lehet eltüntetni a mustár, torma vagy egyéb szagokat egy befőttesüvegből?

Figyelt kérdés

Kis mennyiségű különleges lekvárok tárolására teljesen ideális méret lenne némelyik tormás vagy mustáros üveg. Azonban hiába mosogatom el többször, hiába forrázom, hiába áztatom heteken át, megmarad bennük a szag. Van amit már több éve tettem félre, nyitva, fedő nélkül, és még azokban is érezni.

Így pedig nincs gusztusom bele édes lekvárt tenni, mert félek, hogy tönkreteszem, átveszi azt a szagot.


Tud valaki biztos és KIPRÓBÁLT megoldást erre?



2014. jan. 24. 10:06
 1/10 anonim ***** válasza:
Hipó
2014. jan. 24. 10:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Én ecetes vízbe szoktam áztatni egy éjszakát, majd utána teletöltöm tiszta vízzel pár órára.
2014. jan. 24. 10:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 A kérdező kommentje:

Huhh, ennyire durva módszer, mint a hypo, még nem jutott eszembe, de jó ötlet, kipróbálom, ha mást nem, fertőtlenít.

Majd összeszedem egyszer az összeset, aztán kihypózom, utána meg vízbe áztatom. :) Hátha rendbe jönnek lekvárszezonra. :)


Az ecettel azért nem próbálkoztam, mert a savanyúságok pl ecetesek, és azoknak is mindig megmarad a szaguk...!!!???!


További gondolatokat is szívesen olvasok, köszi!

2014. jan. 24. 10:41
 4/10 anonim ***** válasza:
Dr. Suhajda Ágnes biotechnológiai szakértő, a Műegyetem tudományos munkatársa így ír egy 2007-es szakvéleményében a hyporól: “a hypo, vagy a hypoval kevert oldatok nem alkalmasak takarításra, mivel a szennyeződést csak oxidálják, de nem távolítják el. Tehát a hypo szigorúan és csak indokolt esetben, fertőtlenítésre alkalmazható (pl. járvány esetén) vagy ruhaneműk fehérítésére. A hypoklorit szeres aminokkal reagálva “klóraminok” gyűjtőnéven ismert vegyületeket hozhat létre, amelyek folyamatos bevitel esetén rákkeltő hatásúak. Ez különösen konyhai edényzet hypoval történő mosogatása vagy öblögetése következtében állhat elő. Összefogalva, a hypo nem takarító- és/vagy mosogatószer. Erre a célra használata kifejezetten veszélyes. Hypot kizárólag szaniterek fertőtlenítésére alkalomszerűen, különösen járványveszély esetén, arra kiképzett személyzet, védőkesztűben és védőruházatban fokozott óvatosság mellett használhat fel.”
2014. jan. 24. 11:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
Amyum ilyen esetekre Cifes átsúrolást/mosást szokott alkalmazni. Mindig beválik.
2014. jan. 24. 11:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
Mosogató gép főző programm . kétszer egymás után és nem marad szaga az üvegnek.
2014. jan. 24. 11:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:

Nincs mosogatógépünk :))).

4#, ez megfontolandó. De évi 1-2szeri hypós mosogatás csak nem árt? (besárgult edényeket és fazekakat néha hypózom...:()

2014. jan. 24. 12:33
 8/10 anonim válasza:
És ha celofánt teszel az üvegre? Az nem engedi át a szagokat. Anyósom főz be MINDENT celofánnal, és még bónuszba rátekeri a kupakot is.
2014. jan. 24. 22:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
én a mosószódára szavaznék, vagy szódabikrabónára
2014. jan. 26. 00:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim válasza:

Szódabikarbona viz és ecet, ebben az oldatban tárold egy hétig.

A siker biztos.

2014. júl. 12. 12:51
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!