Ahogy a legtöbb weboldal az interneten, ez a webhely is cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ

Főoldal Belépés/Regisztráció Egy véletlen kérdés Facebook






Kategória: Ételek, italok » Konyhai praktikák

A kérdés
igabcsy nevű felhasználó kérdése:

Hogyan tudok csokoládéból vékony bevonatot készíteni a bonbonra?

Elkészültem a bonbonjaim alapjával és szeretném csokoládéval bevonni őket. Megolvasztottam a csokoládét, tettem hozzá kevés vajat, de még így is sűrű, és ezért a beleforgatott bonbonokon vastag lett a csoki réteg.
kb. 20 db szaloncukor nagyságú bonbonra elfogyott 60 g csokoládé.
Mit csináljak a bevonóval, hogy hígabb legyen, de rendesen fedjen is?

 2009-12-05 17:29  Privát üzenet  Tetszik 

A válaszok
A bevonó csokiba ne vajat,hanem 10 dk-hoz 1 evőkanál olajat keverj,lehetőleg olivát,de jó a napraforgó olaj is.Jól el kell keverni .Én a bonbonokat úgy szoktam bevonni,hogy ráteszem egyenként egy villára és kanállal öntöm rá a mázat.Hústűt beleszúrok.így a felesleget letudom csöpögtetni,és rácsra teszem száradni,vagy egyenesen a mignon papírba teszem.

A válaszíró 61%-ban hasznos válaszokat ad.
# 1/3Időpont 2009-12-05 18:08 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
Én mindig teszek a csokibevonóhoz főzőtejszínt, vagy habtejszínt és úgy olvasztom!Így kellően híg lesz ahoz hogy vékony legyen a bevonat, és szerintem finomabb is!

A válaszíró 83%-ban hasznos válaszokat ad.
# 2/3Időpont 2009-12-09 21:22 Privát üzenet
Hasznos számodra ez a válasz?
A kérdező kommentje:

Köszönöm, de a bonbon bevonásánál az is fontos, hogy a bevonat szobahőmérsékleten is kellően visszakeményedjen.
Ezért félek az olajtól.
A tejszínnel kapcsolatban pedig olyan aggályaim vannak, hogy hűtő nélkül romlékonnyá teszik a bonbont.

# 3/3Időpont 2009-12-11 18:20 Privát üzenet

Értesítsünk róla, ha új válasz érkezik? Válasz küldése



Kapcsolódó kérdések
Vastag tésztás pizza vagy vékony? Szavazz!
Milyen hőfokon, hogyan, hány percig süssem a vékony pizzatésztát?
Házi készítésű csokoládéból hogyan lehet ceruza alakot formálni?
Mézeskalács vékony, szép tojásfehérjés, porcukros diszítése mivel lehetséges?
Hogyan vágjam fel nagyon vékony szeletre a császárszalonnát?
Vékony teflonos vagy jó masszív, öntöttvas serpenyő? Ha öntöttvas, hol lehet ilyet venni normális áron?

Kérdések a Ételek, italok rovatbólKérdések a Konyhai praktikák rovatból








Minden jog fenntartva © 2017, www.gyakorikerdesek.hu | GYIK | Szabályzat | Sitemap | Médiaajánlat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelmi szabályok | Kapcsolat: info (kukac) gyakorikerdesek.hu