Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Eredeti milánói makarónit...

Eredeti milánói makarónit hogy kell csinálni?

Figyelt kérdés
Nem ide tartozik , de itt sokan vagytok FF vagyok nem nagyon értek a főzéshez
2014. aug. 2. 14:17
1 2
 1/14 Jázi :) válasza:
100%

[link]


[link]


Válogass! :)

2014. aug. 2. 14:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 A kérdező kommentje:
köszi nagyon kedves vagy:)
2014. aug. 2. 14:20
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Mit értünk "eredeti" alatt? Ahogy a menzán készítik?
2014. aug. 2. 15:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:

Ahogy az olaszok készítik?

Náluk is több változat létezik. Alapvetően a "milanese" egy paradicsomos ragut jelent reszelt pecorino-val, vagy parmezánnal, friss bazsalikommal. Van ahol olajos szardellát is tesznek bele. Főtt sonka, és gomba nincs benne, legalább is amivel én találkoztam abban nem volt.

Gyanús, hogy a milánói szeletből jött át a milánói makaróni a magyarba. A milánói szelet nálunk a rántott szeletet jelenti milánói makarónival. Olaszországban a cotoletta alla milanese viszon a sima bécsi szelet. Ha a milánói szeletből kivonjuk a bécsi szeletet, akkor marad a paradicsomos tészta. Ez persze csak saját okoskodás, és lehet,hogy semmi köze az igazsághoz.

2014. aug. 2. 17:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 nyam-nyam ***** válasza:

Nos egy rövid visszatekintés a milánói eredetére hátha valakit érdekel.1958-at írunk.Brüsszeli világkiállítás,Magyar pavilon,gasztronómiai része.A rengeteg hidegtálakból megmaradó kisebb darab sonka,gomba,szalonna elborít egy kisebb asztalt.Venesz József megiszik egy fröccsöt és töpreng,hogy mi legyen a "hulladékkal"? Feláll megfogja a kését és főzni kezd. Nagyon vékony csíkokra vágja a szalonnát és lepirítja,amíg pirul a sonkát és a gombát is összevágja.Mikor kész a szalonna belesöpri őket az asztalról,hadd piruljon az is.Közben meglát egy 5 literes paradicsom pürét kibontva,beleteszi azt is.Mikor rotyog fűszerezi:só,bors,majoranna,cukor,bazsalikom,kakukkfű.Tesz egy tényérra makarónit majd megöntözi a raguval.Tetejére reszelt sajt és csodájára jártak idegen konyhák nagynevű szakácsai is.Másnap elkészítették a kiállításra is és érmet nyertek vele. Kb ennyi köze van a milánói makaróninak Milánóhoz. Kb így történhetett.Az biztos,hogy Brüsszelben debütált és Magyar találmány. Büszkék lehetnénk rá. Sokan csinálják darálthúsból de az egy elfajzott dolog. Biztos,hogy ez az eredeti amúgy imádom. Bocs ha kicsit hosszú voltam.Próbáljátok meg nagyon finom.

Én úgy szoktam,hogy rászánok egy délelőttöt,csinálok egy nagy lábassal,persze csak ragut és elteszem a mélyhűtőbe kisebb dobozokba,ha nincs kedvem vagy időm főzni előkapom rá a tésztára és ham-ham. Jó étvágyat.

2014. aug. 8. 14:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
Venesz József munkásságából nem sok dologra lehetünk büszkék szerintem. :D
2014. aug. 8. 14:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:

Nem tudtam, hogy Venesz találmány, de így utólag teljesen beleillik a munkásságába, különösen a gépsonkás, konzervgombás, paradicsompürés változat trappista sajttal a tetején.

Erre tényleg ne legyünk büszkék!

2014. aug. 8. 16:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 nyam-nyam ***** válasza:
Kedves 7/7. Vagy én fogalmaztam hányavetien vagy Te olvastad félre kis szösszenetemet. Én többszöri olvasás után sem találtam benne sem gépsonkát sem pedig konzervgombát. Ha jól emlékszem sonkát és gombát írtam ami nem egyenlő az általad leírtakkal sajnos. A sonka nekem rendes füstöltsonkát jelent s.combból a gomba pedig friss gombát. Bocsi semmiképp nem akartalak kioktatni csak a szövegértelmezésed kicsit hiányos. És hát nem tudom,megoszlanak a vélemények Veneszről,Neki is voltak hibái mint minden embernek de rengeteg jót is tett szerintem. De tisztelem mindenki véleményét én azért inkább egy Venesz féle étel (pár száz lehet csak) mint hambuci,csipsz,zacsisleves,párisi,vagy valami felvágott izé. Még egyszer kérlek ne haragudj a kioktatásért de tiszteljük meg egymást,hogy ha már elolvassuk amit írt figyelmesen tesszük ezt. Szép napot Neked.
2014. aug. 31. 00:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 anonim ***** válasza:
Venesz tett valami jót? Mondj már valami példát! :D Több generáció szakácsait tette tönkre a csodás receptjeivel, és még most is sok helyen arra a förmedvényre épül a tananyag. Nézd meg az átlag magyar étterem gasztronómiai szintjét...szerinted ez elfogadható?
2014. aug. 31. 00:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/14 nyam-nyam ***** válasza:
Előző! Igen részben teljesen igazad van. Valóban voltak hiányosságok is Venesznél.Ez tény. Azonban az is tény,hogy a magyar szakácsok az ő keze alatt számtalan Oscar-díjat hoztak haza ami vitathatatlan. Az is vitathatatlan,hogy sajnos mostanában valahogy nem vagyunk sikeresek pedig talán lehetnénk csak talán kéne egy "Venesz" Abban az időben is két kezű két lábú,egy orrú versenytársakkal versenyeztek a szakácsok mint ma de valahogy nem jönnek az eredmények. Nekem megadta a sors azt a kegyet,hogy dolgozhattam-igaz nagyon fiatalon-többszörös Oscar-díjas szakácsokkal-Novák Ferenc,Csizmadia Péter,László György,Görög Rudolf,Nagy József stb.-és mondhatom remek szakemberek voltak és ami nagyon fontos,hogy TANÍTOTTÁK a tanulókat. Bizony Ők maguk tettét ezt teljes életnagyságban és nem szálltak el maguktól.Sajnos az a tapasztalatom,hogy ez már nincs így pedig fontos lenne.Szavaidból úgy értelmezem,hogy szakmabeli vagy,tehát érted mire gondolok.Sajnos az a tapasztalatom,hogy ma egy fiatal szakács nagyon keveset tud az igazi főzésről.Számtalan példa volt rá anno,hogy egy párolt rizs elkészítése gondot okozott a kollégának holott minden az alapoknál kezdődik. De tisztelem a véleményed és igazad is van sokmindenben de azért ne szóljuk le a régi szakikat. Hidd el nagyon tudtak főzni és nem csak a konyhai munka egy-egy részéhez értettek hanem ha kellett a cukiban vagy a hidegkonyhán is megállták a helyüket. Jó volt Veled beszélgetni.
2014. aug. 31. 01:05
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!