Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Hogyan kell kéksajtot vagy...

Hogyan kell kéksajtot vagy más penészest házilag készíteni?

Figyelt kérdés

Hallottam, hogy lehet beoltani a rendes sajttal, s szeretném kipróbálni. Meg azt is, hogy szurkálni kell, hogy belül is penészedjen, de hányszor? Hogyan? Mikor? Mennyire kell kevergetni a lötyit, hogy krémes, de még szilárd maradjon, kb mint a bolti állag, noha olyan nem lehet tudom. Kefírből, tejből vagy joghurtból? Meddig és hol, hogyan tároljam, hogy penészedjen? Hány fokon?Mi fontos még?

Köszönöm a válaszokat!


2007. okt. 22. 12:00
 1/2 anonim válasza:
100%

Bármilyen sajtot szeretnél készíteni, ahhoz először "sajtot" kell csinálnod. Nem elég, ha csak a tejbe kevered a megvásárolt sajtot.A szurkálást pikírozásnak nevezik és elég egyszer megcsinálni.

Szerintem a lényeg mégis az, hogy nagyon óvatosan használd a penészes sajtok otthoni készítését, mert akár súlyos mérgezést is kaphatsz. Az üzemekben előállított sajtoknál vigyáznak arra, hogy más egészségre ártalmas fajok ne kerüljenek a sajtba, viszont otthon ez elég nehéz.

2007. nov. 8. 00:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim válasza:
100%
Köszönöm.
2021. aug. 27. 15:45
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!