Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Mihez használtok konzerv...

Mihez használtok konzerv paradicsompürét? (Apró konzerv, sűrű püré)

Figyelt kérdés
Én mindenhez dobozos paripürét használok, ami jóval hígabb, mint ez a konzerv változat, és azon gondolkoztam, hogy melyiktől lesz jobb íze mondjuk egy csilinek, vagy tésztához való szósznak?
2015. febr. 8. 10:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Pizzaszósz
2015. febr. 8. 11:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
A sűrűbbet használd. És a márkák között is válogatnod kell, mert ez egyik püré finomabb, mint a másik.
2015. febr. 8. 12:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
Pörkölt ízesítéséhez.
2015. febr. 8. 12:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 A kérdező kommentje:
2-es, szerintem félreérted! Ez két különböző típusú paradicsomkészítmény. Szerintem parikáposztához pl semmi értelme a sűrű pürét venni, aztán felengedni vízzel, amikor van hígabb is. A pörkölt jó ötlet, köszönöm!
2015. febr. 8. 12:36
 5/11 anonim ***** válasza:
Ja! De mégiscsak olcsóbb otthoni csapvízzel hígítani, mit megveszed a híg dobozos paradicsomot, de a benne lévő vizet is kifizeted. Te tudod.
2015. febr. 8. 12:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
pörkölthöz
2015. febr. 8. 17:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
Tehát jól látod, annyi a lényeg, hogy az egyik sűrűbb, a másik hígabb. Valóban pörköltökhöz, mártásokhoz szoktam használni a konzervet. Lecsóba is teszek.
2015. febr. 8. 19:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:

Pizzához, pizzateklercshez használok kicsi sűrítményt.

Töltöttpaprikához, paradicsommártáshoz én is a fél lt-es dobozosokat használom, nagyon bevált.

A kicsiknél nem mindegy a higítási arány vízzel, mert rettentő sokféle koncentrátumú van, így nehéz eligazodni.

A régi aranyfácán megbízható volt, de már annyiféle híg vacak is van forgalomban, hogy érdemes odafigyelni.

2015. febr. 9. 13:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim válasza:
Bolognai szószhoz is jó a kicsi sűrített paradicsom. Ezen kívül levesekbe is szoktam néha tenni egy kanállal (pl. borsólevesbe).
2015. febr. 11. 14:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
Nagyjából ugyanaz a kettő. Az íz inkább paradicsom fajta függő, illetve, hogy mennyire éretten rakták el. Az olcsóbb paradicsom általában savanyú, legyen az tészta vagy dobozos, teljesen mindegy. A pürét meg szokták pirítani kicsit, ha csak rövid ideig főzik, akkor nem lesz annyira nyers íze, de ha legalább 15 percig fent van, akkor ez is lényegtelen. Én spagetti, pizza szószt szoktam belőle csinálni, valamikor sült paprikát pürésítek, és azt keverem hozzá mártogatósnak, az is nagyon jó. A különbség a kettő között talán annyi, hogy a pürénél szabályozhatod, hogy mennyi vizet teszel hozzá, a másiknál meg várni kell egy csomót mire elfől belőle a víz.
2015. febr. 19. 08:06
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!